Foto: AFI

Ironiskās sarunās Latvijas šovbizness nereti tiek salīdzināts ar pīļu dīķi, kurā visi viens otru pazīst un nereti samainās ar brūtēm vai brūtgāniem. Pēdējo gadu desmitu laikā Latvijas sabiedrības krējums pieredzējis ne vienu vien dīvainu pārīti, kuru mīla šobrīd liekas nereāla – piemēram, par sapņu pāriem agrāk uzskatītas tādas savienības kā Lauris Reiniks un Linda Leen vai Gunārs Kalniņš un Zane Dombrovska.

DELFI Izklaide atskatās uz 11 savulaik Latvijā pazīstamiem un spilgtiem mīlnieku pāriem, kuru savienība šodien šķiet nereāla.

Rokmūziķis un skatuves dīva


Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Olga Rajecka šobrīd ir laimīgi precējusies ar Ivo Bankavu, taču savulaik viņu vienoja mīla ar mūziķi Aigaru Grāveru. Deviņdesmito gadu vidū abi tika uzskatīti par īstu sapņu pāri.

Agrā jaunībā Olga bija precējusies ar basketbolistu Igoru Miglinieku, un šajā savienībā dzima arī meita Marija, taču drīz pēc abu šķiršanās Olgas sirdi iekaroja Grāvers.

Kopdzīves ar Grāveru laikā Olga bijusi savos ziedu laikos kā izskata, tā mākslinieciskās darbības ziņā. Tomēr gadu gaitā arī šī mīla izplēnēja. Abi gan nekad tā īsti nav atklājuši, kāpēc savienība izjukusi, taču pēc šķiršanās pāra attiecības ir visnotaļ draudzīgas - tā kā abus vieno skatuve, nereti nākas tikties dažādos projektos.

Grāvers arī kāpa uz skatuves Olgas lielajā 50 gadu jubilejas tūrē, tādējādi apstiprinot, ka starp bijušajiem mīlniekiem nav nekāda naida - katrs izveidojis savu ģimeni un laimīgi dzīvo ar citu otro pusīti.

Skaistākais pārītis galvaspilsētā?


Foto: DELFI

Iespējams, ne vienam vien kvēlam mūziķa Markus Rivas fanam, dzirdot kārtējās runas par to, ka šim māksliniekam taču neinteresējot meitenes, nācies atgādināt - Riva savulaik bijis kopā ar pazīstamo modeli Māru Kampernovu.

Ziņa par Rivas un Kampernovas attiecībām pāršalca presi 2010. gada sākumā. Iepriekš tika mēļots, ka mūziķim ir tuvākas attiecības ar kādreizējo dažādu šovu vadītāju Ivetu Feldmani.

Mūziķis sabiedrībā ar modeli pirmo reizi izgāja Latvijas Stila un Modes balvas pasniegšanas ceremonijā. Atšķirībā no draudzības ar Feldmani, šoreiz Riva neslēpās. Simpātiskais pāris labprāt pozēja fotogrāfiem, un Riva nenoguris slavēja savu talantīgo draudzeni žurnālistiem.

Mūziķis oficiāli apstiprināja, ka Māra ir viņa draudzene. Kādu laiku simpātiskais pārītis sabiedrībā bija manāms kopā, taču, abiem kļūstot arvien populārākiem, attiecības pačibēja.

Nu Māra bauda ģimenes dzīvi un ir laidusi pasaulē mazuli, bet Riva joprojām ir brīvs un iekārojams, bet attiecību veidošanas vietā pievērsies karjeras attīstīšanai.

Spilgtākais pārītis klubiņos


Foto: DELFI

Lai gan uzņēmēja Kaspara Krištopana dēla vārdu jau vairāk kā piecus gadus pierasts saistīt ar TV3 laika ziņu diktori Maiju Rozīti, rūdītākie pašmāju ballētāji atcerēsies, ka vēl 2009. gadā Krištopans bija kopā ar vienu no tā brīža slavenākajām sabiedrības dāmām Vinetu Lubgani.

Vineta pašmāju burziņos uzmirdzēja kopā ar savulaik slaveno Aneti Sončiku. Abu dāmu firmas zīmes bija milzu krūtis, garas kājas, pārsauļota āda, blondas krēpes un dārgas somiņas. Šo dotumu dēļ abas nekavējoties kļuva par gada karstākajām lēdijām un labprāt izrādīja savus labumus pieticīgos tērpos visur, kur tas iespējams.

Dāmu kompānijai drīz vien pievienojās arī Krištopans, un trijotni noteikti kaut kur Vecrīgā vismaz vienu reizi saticis ikviens, kurš tā dēvētajos "treknajos gados" mēdza baudīt pilsētas naktsdzīvi.

Pāris labprāt aplaimoja arī vienkāršo tautas daļu ar stāstiem par savām saskanīgajām attiecībām, un Vineta publiski dižojās ar to, cik labi būt turīga puiša mīļotajai. Kad pēc skandalozā pārīša šķiršanās Krištopans ieskatījās krietni atturīgākajā Rozītē, pašmāju prese steidza ziņot, ka Krištopana vecāki atvieglojumā nopūšas, jo dēls ticis vaļā no naudas un slavas kārās Vinetas.

Basketbolistu attiecību ceļi ir neizsekojami


Foto: DELFI

Lai gan šovā Latvijas princese uzmirdzējusī Madara Grīnberga jau vairākus gadus bauda ģimenes dzīvi ar basketbolistu Andri Biedriņu, savulaik abi bija īsti delveri un pašmāju presē slaveni kļuva ar pavisam citām attiecībām.

Grīnberga slavu guva 2005. gadā kā basketbolista Armanda Šķēles draudzene. Pāris te pašķīrās, te atjaunoja mīlu aptuveni divu gadu periodā. Šajā laikā Grīnberga piedalījās arī leģendārajā šovā Latvijas princese, titulu "Šķēles draudzene" nomainot pret cienījamāku - "Latvijas viceprincese".

Līdz ar šova noslēgumu pajuka arī pāris, bet Grīnberga turpināja izklaidēties ar citiem populāriem puišiem, kamēr nonāca Biedriņa skavās. Šķēles kolēģis Kristaps Valters steidza publiski izsmiet uz slavenajiem puišiem kāro Grīnbergu, izveidojot kolāžu, kurā daiļava redzama kopā ar saviem turīgajiem mīlniekiem uz naudas zīmju fona.

Biedriņam gan draudzenes slava turīgo puišu aprindās netraucēja, iespējams, tāpēc, ka arī viņš pirms abu tikšanās nedzīvoja celibātā. Biedriņš savulaik pamanījās nocelt sievu Katrīnu basketbolistam Sandim Valteram, bet pēc šo attiecību pajukšanas metās izklaidēties ar citu Valtera bijušo - Agati Kauliņu.

Iespējams, tikai aizsegs - Kalniņš un Dombrovska


Foto: F64/DELFI

Dziedātājs Gunārs Kalniņš jau vairākus gadus dzīvo Spānijā un vairs necenšas slēpt savu homoseksuālo orientāciju. Taču savulaik viss bija citādāk - mīlas balāžu izpildītājs mazais Gunāriņš bija daudzu jaunu meiteņu sapņu objekts.

Savulaik tika daudz mēļots par to, ka aktrises un dziedātājas Zanes Dombrovskas un Kalniņa starpā ir kas vairāk par draudzību un profesionālu sadarbību. Kronis visam bija medijos publicētā fotogrāfija, kurā abi redzami kaislīgi skūpstoties.

Bilde salauza daudzu meitenīšu sirdis, un uzvirmoja baumas par gaidāmām Kalniņa un Dombrovskas kāzām. Tomēr precības izpalika. Kalniņš tagad vada dienas kopā ar sava dzimuma mīlestību, un tauta mēļo, ka arī Dombrovska partneru izvēles ziņā neesot visai tradicionāla.

Aktieris ar spēju savaldzināt


Foto: AFI/DELFI

Aktieris Artūrs Skrastiņš jau vairākus gadus ir kopā ar aroda māsu Ilzi Ķuzuli, un daudziem šķiet, ka abi bijuši kopā mūžīgi. Taču savulaik viss bija citādāk - vairākas Skrastiņa bijušās draudzenes, pat liekot lietā īpašu iztēli, grūti iedomāties kopā ar aktieri.

Iespējams, daļa teātra mākslas fanu vēl atceras, ka savulaik Skrastiņu vienoja mīlas saites ar viņa darba kolēģi Rēziju Kalniņu.

Taču grūti iedomāties, kas aktieri varētu būt saistījis ar Laura Reinika fona dziedātāju Vanillu jeb Martu Kukarani un jauniņo aktrisi un dziedātāju Anniju Zahovsku.

Ar vidusskolnieci Anniju Skrastiņš iepazinās mūzikla Vestsaidas stāsts iestudēšanas laikā. Abi attiecības īpaši neslēpa - aktieris savulaik bija ieradies uz meitenes 12. klases izlaidumu. Kad 2007. gadā mīla pajuka, Annija devās meklēt laimi uz Lielbritāniju.

Savukārt pirms vairāk kā desmit gadiem tika mēļots par Skrastiņa attiecībām ar Reinika bekvokālisti Kukarani. Mediji tolaik abus bieži pieķēruši kopā - te pāris redzēts koncertā, te - kopā apmeklējot kino. Abi daudz tikuši tincināti par šo romāniņu, bet konstanti vairījušies no atbildes par attiecību nopietnību, tajā pašā laikā neko arī nenoliedzot.

TV zvaigzne un skandalozs mākslinieks


Foto: LETA/AFI

Tautas iemīļotā TV raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare ir laimīgi precējusies un bauda ģimenes dzīvi, taču ne vienmēr viss bijis tik vienkārši. Savu vecāko meitiņu Grietu, kuras tēvs ir mākslinieks Aivars Vilipsons, Sipeniece sākotnēji audzinājusi viena.

Sipenieces un Vilipsona romāns uzplauka deviņdesmitajos gados. Šajā savienībā dzima meita Grieta, taču pāra mīla ilgi neturpinājās.

Ar presi runājot par savām attiecībām, kā Vilipsons, tā Sipeniece allaž ievērojuši zināmas robežas. Zināms, ka tas nav bijis nekāds vienas nakts romāns, bet gan nopietnas attiecības, kā arī tas, ka Sipeniece nav pie vainas Vilipsona iepriekšējās laulības iziršanā.

Allaž pozitīvā Sipeniece uz šo savu dzīves posmu, sarunās ar medijiem, nekad nav skatījusies ar rūgtumu. TV dīva uzsvērusi, ka iepriekšējo attiecību pieredze tikai bagātina ceļā uz īstā atrašanu, un atklājusi, ka ar Vilipsonu joprojām ir labās attiecībās.

Seksīgās Lee pirmās publiskās attiecības


Cilvēki, lasot Lienes Ušakovas jeb seksīgās Lee jaunāko piedzīvojumu atstātus, nereti uzdod jautājumu - kas tādu seksīgo Lee vispār pasludināja par seksīgu un kā šī būtne kļuva slavena. Tagad šķiet neticami, bet pie vainas ir cienījamā Busuļu dzimta.

Pirms aptuveni pieciem gadiem, zināmā mērā pateicoties brāļa - dziedātāja Intara Busuļa popularitātei, šovbiznesā tika pamanīts viņa brālis Lauris un viņa grupa Headline. Kopā ar Lauri slavas saulītē tika izcelta arī viņa toreizējā grupas biedrene Liene.

Drīz atklājās, ka pārītis ir kopā ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē, un, kā jau tas nereti notiek šovbiznesā, mūziķu mīlas stāsts sāka tautu saistīt vairāk par viņu izpildīto mūziku. Toreiz pašmāju izklaidējošā prese regulāri ziņoja, ka Busuļa draudzene atkal izvēlējusies pikantu tērpu vai pieaudzējusi matus - lietas, kuras šodienas seksīgās Lee kontekstā jau ir ikdiena.

Abi labprāt stāstīja presei par saskanīgajām attiecībām, taču pēc gada mīla beidzās ar skaļu skandālu. Reizē ar izmešanu no sirds Lauris steidza izmest Lee arī no kopīgās grupas, ar ko Liene nebija mierā. Tāpat Lieni sāpināja fakts, ka bijušais ātri vien atradis jaunu mīlu Asnāti, un savu rūgtumu viņa neslēpa arī sarunās ar medijiem.

Par spīti Lienes skeptiskajai attieksmei Asnāte Laurim izrādījās īstā - abi pirms kāda laika apprecējušies. Arī Liene pa šo laiku paspējusi tikt pie vīra, taču mēļo, ka šī laulība vairs nefunkcionējot.

Šad un tad Lienei nākas saskrieties ar bijušo dažādos pasākumos, jo abi turpina darboties šovbiznesā. Zinātāji runā, ka šādos pasākumos abi vairās viens no otra, jo starp bijušajiem mīlniekiem joprojām valda spriedze.

Sliktais puisais Korns un daiļā gaišmate Anna


Foto: TV3/F64

Dāmas atcerēsies, ka pirms aptuveni septiņiem gadiem Latvijas šovbiznesā uzmirdzēja tāds tēls kā Kristians Korns. Puisis pamanījās pasludināt sevi par siržu lauzēju un īsā laika periodā savaldzināt vairākas pašmāju daiļavas.

Korns bija grupas SuperHuman solists. Tiesa, šādu grupu vairs atcerēsies tikai daži kvēlākie fani, bet Korna tumšo, tolaik aktuāli nogrimēto acu skatiens būs palicis atmiņā daudziem.

Pats Korns labprāt presē pozicionēja sevi kā sieviešu mīluli. Mēļoja, ka viņš salauzis sirdi kā Lindai Leen, tā Martai Kukaranei. Taču visspilgtāk 2008. gadā prese aprakstīja Korna attiecības ar TV "seju" Annu Lieckalniņu.

Lieckalniņai tolaik bija ilgstošas attiecības ar Latvijas Neatkarīgās televīzijas izpilddirektoru Guntaru Traubergu. Pāris gatavojās kāzām, bet tad, kā runāja, pie apvāršņa parādījās neatvairāmais Korns.

Uzlecošā TV zvaigzne Lieckalniņa un seksīgais Korns tika uzskatīti par sapņu pāri. Vien tāds nieks, ka pats Korns, ieturot savu imidžu, spītīgi liedzās par nopietnām attiecībām. Pēc pāris mēnešiem Lieckalniņa pielika punktu visai spriedelēšanai par šo savienību, uzsākot jaunu mīlu.

Taču ēteriskās blondās daiļavas un pašpasludinātā dumpinieka, kura mīļākais izteiciens esot "Ej dirst!", savienība joprojām palikusi tautas daļas atmiņā kā pāris, kas izveidots atbilstoši labākajām ārzemju šovbiznesa tradīcijām - smuka blondīne un sliktais puisis.

Vai Inese patiešām pārgulēja ar Rikiju?


Foto: AFI/AFP

Pirms pieciem gadiem pazīstamais puertorikāņu popmūziķis Rikijs Mārtins paziņoja, ka esot gejs, taču vēl pirms šī paziņojuma viņš esot paspējis savaldzināt Amerikā dzīvojošo latviešu modeli Inesi Misāni.

2001. gadā Misāne nelaida garām iespēju palepoties presei ar to, ka guļot ar Mārtinu. Modele publiski izteicās, ka dziedātājs gultā ir fantastisks. "Es nedomāju to apspriest, taču skalā no 1 līdz 10 es viņam dotu ap 20," laikrakstam New York Post klāstīja Misāne.

Misāne par seksuālajām attiecībām ar Mārtinu runāja tādēļ, lai atspēkotu baumas par dziedātāja seksuālo orientāciju. "Tas ir tik nepatiesi. Tas ir kā joks. Tad jau es vēlētos, lai visi vīrieši būtu tikpat homoseksuāli," toreiz izteicās Misāne.

Tikmēr pats Mārtins baumas par sakaru ar Misāni noliedza. Pēc aptuveni desmit gadiem mūziķis "iznāca no skapja" un izdeva autobiogrāfiju, kura, iespējams, šo to izskaidro - Rikijs pastāstījis, ka sekss ar sievieti viņam tā arī nav iepaticies.

Romantiskākais pāris latviešu popmūzikā


Foto: AFI

Dziedātāji Lauris Reiniks un Linda Leen aizgājuši katrs savu ceļu kā mūzikā, tā mīlas dzīvē, taču 2001. gadā viņi pašmāju šovbiznesā tika pieteikti kopā - kā dziedošs romantiskais pārītis.

Šobrīd pat grūti iztēloties to, ka līdz pat 2001. gadam Latvijas šovbizness izticis bez Lindas un Reinika. Abi pieteica sevi kā romantisku dziedošo pārīti attiecīgā gada pašmāju Eirovīzijas atlasē ar kopīgu hitu I Wish I Knew.

Togad Eirovīzijā uzvarēja Arnis Mednis, taču skatītāju sirdīs īstie uzvarētāji bija Lauris un Linda. Abi kļuva par tīņu megazvaigznēm. Katrs sevi cienošs preses izdevums jauniešiem uzskatīja par savu pienākumu piedāvāt plakātu ar šo pārīti, kurus tīņi masveidā karināja pie sienām.

Drīz vien abi aizgāja katrs pa savu muzikālo taciņu, un nemanot noklusa arī viņu mīlasstāsts. Abi pamanījušies izveidot veiksmīgas karjeras katrs savā mūzikas žanrā, taču izveidot ģimeni vismaz pagaidām nav izdevies ne Laurim, ne Lindai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!