Foto: LETA

Bijušais ministru prezidents Valdis Birkavs (attēlā) atklāj, ka ir kļuvis gandrīz vai akls un mūsdienu medicīna diemžēl viņam šobrīd nepiedāvā iespējas atgūt redzi.

Kā žurnālam Kas Jauns atklājis Birkavs, viņš jau pāris gadus nenēsā brilles, jo tās vairs nepalīdz neko saskatīt, un arī trīs acu lāzeroperācijas nav palīdzējušas glābt redzi. Ekspolitiķis vairs spējot saskatīt vien kaut kādus lietu apveidus, bet, sabiedrībā izejot, cieši turas pie dzīvesbiedres rokas.

"Man ir specifiska vaina, proti, problēmas ir nevis ar pašu aci, bet ar redzes nervu. Pagaidām diemžēl mūsdienu medicīna man nepiedāvā iespējas redzi atgūt. Vēl cerīgi gaidu uz brīnumu. Regulāri interesējos par visiem medicīnas jaunatklājumiem. Pavisam nesen mani apstrādāja, bet arī tas neko nedeva," žurnālam savu bēdu stāstu atklāj Birkavs.

Viņš joprojām cer uz kādu jaunu metodi un pat gatavs kļūt par mediķu izmēģinājuma trusīti, lai tikai atkal atgūtu acu gaismu.

Bijušais politiķis gan nenokar galvu - viņš spēj baudīt dzīvi arī par spīti redzes problēmām. Sadzīvē Birkavs ar visu pats tiekot galā un specifiska palīdzība viņam nav nepieciešama. Tiesa, sēnes lasīt vairs nevarot, tāpat kā baudīt mākslas darbus.

Kas Jauns atklājis Birkavs, viņš joprojām sporto, strādā pie savas grāmatas un dzīvesbiedres pavadībā dodas uz saviesīgiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!