Foto: F64
Kopš novembra izskaņā tapa zināms par mūziķa Valtera Frīdenberga cīņu ar vēzi, daudzi tur īkšķus par iemīļoto skatuves mākslinieku. Starpsvētku laikā arī pats Valters savus atbalstītājus informējis par jaunumiem ārstēšanās procesā.

"Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas šajā laikā ir mani atbalstījuši, man esot Berlīnē! Vēl kādu laiciņu būšu šeit, jo tūlīt uzsākšu ārstēšanas procesu, kas sevī ietver ķīmijterapijas kursu un cilmes šūnu terapiju.

Bez jums tas nebūtu iespējams! Galvenais ir ticēt – viss ir un būs kārtībā! Paldies jums!" savā "Facebook" profilā vēstījis mūziķis.

Jau vēstīts, ka novembrī tapa zināms par Frīdenberga diagnozi un tika uzsākta ziedošanas kampaņa ārstēšanās izdevumu segšanai. Līdzekļi tika savākti ļoti īsā laikā, un decembra vidū mūziķis devās uz Berlīni, lai Šaritē klīnikā veiktu nepieciešamos izmeklējumus, kas ļautu izvēlēties efektīvāko ārstēšanas kursu.

"Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu – vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi, un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt.

Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas," vēstīja portālā "Ziedot.lv" ievietotais aicinājums ziedot.

Kopš 21. novembra Frīdenbergam saziedoti vairāk nekā 117 tūkstoši eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!