Foto: Publicitātes foto

TV3 lielā svētdienas šova Es mīlu tevi, Latvija! komandas vadītājs Valters Krauze (attēlā) iesaka mīlēt arī Latvijas dārzu rudens veltes un, skatoties šovu, palutināt sevi ar kādu garšīgu un veselīgu ēdienu.

"Mani rudens dārzeņi viennozīmīgi ir ķirbji. Rudenī ķirbjus ir jābauda visos iespējamos veidos - pildītus ar gaļu, biezzupās un salātos,'' sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Krauze. Viena no viņa iecienītākajām receptēm ir ķirbju biezzupa ar piedevām jebkurai gaumei.

"Ņem trīs lielas ķirbja šķēles, kartupeļus un burkānus; man garšo, ja pievieno arī dažus seleriju kātus. To visu vāra nelielā ūdens daudzumā, bet svarīgi, lai dārzeņi neizšķīstu putrā. Kad dārzeņi ir mīksti, ar blenderi sablendē viendabīgā maisījumā.

Kam gribas treknāku, var pievienot buljonu, bet var iztikt tikai ar sāli un pipariem. Ja par svaru neraizējas, var pievienot arī mazo paciņu saldā krējuma, bet tie, kas ietur diētas, saldo krējumu var nelikt - garša tāpat būs laba," receptē dalās TV šova vadītājs.

Pēc saldā krējuma pieliešanas zupa nedaudz jāpavāra, līdz tā uzmet burbuli, un tad tā gatava ēšanai.

Interesantu niansi ēšanas procesam piešķir piedevu pievienošana. Krauze iesaka zupu sadalīt pa porcijām, bet galda vidū salikt bļodiņas ar piedevām, kuras katrs ēdājs varēs pievienot atbilstoši savai gaumei.

"Zupai pēc izvēles var piebērt sagrieztu kinzu, Rokforas sieru, gabaliņos sagrieztu papriku, sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus. Labi garšo sēklu maizes grauzdiņi tradicionālās baltmaizes vietā. 

Tie, kam garšo pikanti ēdieni, zupai var pievienot nedaudz tabasko mērces, savukārt kādam patiks skābais krējums. Tā ir zupa, kuru katrs pats var sev nokomplektēt," interesantu ideju rudenīgām vakariņām iesaka Krauze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!