Foto: LETA

Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība šobrīd kopīgiem spēkiem veido jauno valdību, savukārt jomas eksperts - grupas Putnu balle solists Valters Frīdenbergs (attēlā) neuzskata, ka jaunā valdība spēs noturēties četrus gadus.

"Grūti spriest, vai valdība šādā sastāvā, kādu mēs to redzam dotajā brīdī, spēs izvest valsti no krīzes. Pēdējos gados Valda Dombrovska valdība ir labi strādājusi - to pierāda arī vēlēšanu rezultāti, jo cilvēki tieši viņiem sniedza lielāko atbalstu.

Tuvojas laiks, kad būs jāsāk atmaksāt Pasaules Bankas izsniegtais aizņēmums, bet tas radīs grūtus brīžus, nepopulārus lēmumus, kas var visu pavērst dažādos virzienos," sarunā ar izklaides portālu Mango analizē Frīdenbergs.

Mūziķis pats ir ieguvis bakalaura grādu politoloģijā un jau kandidējis Rīgas domes vēlēšanās, kas puisim ir ļāvis izvērtēt situāciju un ieturēt politisko pauzi.

"Cilvēki vēlas, lai valdību veido jauni cilvēki, jauni politiķi, bet tajā pat laikā vēlēšanu rezultāti pierāda, ka jaunajiem neuzticas. Man šāda situācija liekas normāla, jo sākumā ir jāiegūst pieredze izvēlētajā jomā, lai ir ko parādīt, pastāstīt vēlētājiem. Ja nav pieredzes, nav arī pamata uzticībai," uzskata Valters.

Viņš saprot, ka atbalsts Vienotībai un Zaļo un zemnieku savienībai ir lielākais, kāds bijis pēdējo desmit gadu laikā, jo šāds precedents, kad divas partijas spēj veidot valdību, Latvijā nav novērots. "Mums ir bijušās tik daudz dažādas īslaicīgas valdības, ka nedomāju, ka arī šī spēs noturēties visus četrus gadus līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām," prognozē Frīdenbergs.

"Jā, man ir doma darboties politikas laukā, tikai sākumā vēlos iegūt pieredzi - tik daudz, cik uzskatīšu par vajadzīgu. Gan valsts, gan pašvaldību vēlēšanas notiek reizi četros gados, un tas ir gana liels laika posms, lai iegūtu pieredzi un būtu darbi, ko parādīt potenciālajiem vēlētājiem," nākotnes plānus atklāj Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!