Foto: F64

Bijušais basketbolists un viens no sporta pārraides Overtime TV vadītājiem Valdis Valters (attēlā) svētdien, 21. jūlijā, totalizatorā uzlika 1000 latu lielu likmi, ka Latvijas U-20 basketbola izlase uzvarēs Itālijas izlasi.

Lai gan Valteram laimests gāja secen, jo Latvijas izlase finālā zaudēja, viņš neskumst – tie bijuši ietaupījumi, kurus laimējis zirgu skriešanās sacīkstēs.

"Uz šādām sporta spēlēm likmes lieku reti, jo, manuprāt, komandu sportā ir diezgan grūti paredzēt rezultātu, jo tie ir atkarīgi no vairākiem sportistiem, taču šoreiz nolēmu riskēt, jo man šķiet, ka tik ievērības cienīga spēle mūsu izlasei mēdz notikt labi ja reizi simts gados.

Laimests man gāja secen, taču noskumis neesmu, jo tā bija nauda, kuru biju sataupījis un nopelnījis, liekot likmes zirgu skriešanās sacīkstēs. Tā ir mana kaislība un aizraušanās," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Valters.

Valdis regulāri liek likmes dažādās zirgu skriešanās sacīkstēs, tiesa, ar interneta starpniecību. Hipodromā viņš bijis tikai vienu reizi mūžā.

"Diezgan pasen atpakaļ biju Austrālijā. Mani aizveda uz hipodromu, kurā notika sacīkstes. Uzliku likmes uz sešiem skrējieniem un pilnīgi visos laimēju. Draugi teica, ka man ir talants paredzēt, kurš zirgs uzvarēs. To, kā un uz ko likt naudu, nolemju, pirms tam izpētot statistiku," stāsta Valdis.

Kopš reizes, kad Austrālijā sanācis pabūt hipodromā un pašam savām acīm redzēt sacīkstes, zirgu sports Valteram kļuvis par lielu aizraušanos.

"Dienā ir aptuveni 30 zirgu skrējieni. Ja vienā skrējienā uz potenciālo uzvarētāju tiek uzlikti pieci eiro, laimests var sasniegt pat 500 eiro. Parasti lieku tādas summas, kādas varu atļauties - gan lielākas, gan mazākas.

Kopumā parēķinot, mīnusos neesmu iebraucis. Kaut ko laimēju un kaut ko arī zaudēju. Katrā ziņā, zirgu skriešanās sacīkstes man patīk un saista daudz vairāk, nekā kazino vai tamlīdzīga naudas tērēšana," atzīst Valdis.

Valters neslēpj, ka viņš būtu ļoti iepriecināts, ja arī Latvijā tiktu uzcelts hipodroms, kurā tiešraidē vērot zirgu skriešanās sacīkstes.

"Esmu runājis ar cilvēkiem, kuri man pastāstīja, ka Rīgā kādreiz ir bijis hipodroms. Tā nav tikai azartspēļu vieta. Hipodroma apmeklējums ir vesels notikums - tiek pasūtīts galdiņš, notiek biznesa sarunas. Tiek apvienota izklaide ar darbu.

Ja man būtu tāda iespēja, es Rīgā uzceltu hipodromu. Esmu pārliecināts, ka hipodromu mums vajag," ir pārliecināts Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!