Foto: DELFI

Latvijas tautas aprunātākais mazulis Raimonds Saulgaitis Burka nupat nosvinējis savu gada jubileju. Notikums atzīmēts sirsnīgā gaisotnē tuvāko cilvēku lokā, starp kuriem puisēna tēva nav bijis. Kā atklāj Raimonda mamma dzejniece Magone Burka (attēlā), tēvs Ventis Vītols paziņojis, ka dēlu neatzīst par savu, un atteicies no turpmākas puisēna apraudzīšanas.

Lai gan Ventis publiski meties sūdzēties medijiem par to, ka abas dēlu mātes viņu apbižo un viņām vien zināmu iemeslu dēļ liedz gādīgajam tēvam tikšanos ar bērniem, Raimonda Saulgaiša mamma Magone iezīmē pavisam citu ainu.

"Ventis par bērnu neliekas ne zinis jau divus mēnešus. Ne zvana, ne raksta, ne alimentus dod," DELFI Izklaidei atklāj Magone. Tēvs neesot apsveicis dēliņu arī pirmā gada jubilejā. Magone novērojusi, ka vīrietis turpina plosīties interneta komentāros.

Pat pie ziņas par puisīša jubileju viņš izgāzis žulti, ar citu segvārdu sarakstot faktus par Magoni, kas zināmi vien viņam. "Ja nu gānās, tad lai gānās arī uz maniem e-pastiem vai sms, bet raustās, bail. "Brašais" nu izrādās tāds bailīgais koka trinējs," ironizē Magone.

Kā atklāj jaunā sieviete, pēdējā saziņa ar Venti viņai bijusi jau pirms laba laika, kad Magone pati uzrakstījusi viņam e-pastu, izsakot piedāvājumu tēvam apciemot dēliņu. Kad atbilde nav saņemta, Magone jau nosūtījusi Ventim vairākus variantus ar datumiem un laikiem, kuros tēvs varētu satikt mazo Raimondu, un lūgusi viņu atbildēt, vai kāds no laikiem der.

E-pastus māmiņa mīļi parakstījusi kā "Magone un Raimonds Burka", tāpēc bijis jo īpaši sāpīgi atbildēs saņemt kārtējās rupjības. Galu galā Magone no Venta saņēmusi vēstuli, kurā vīrietis skaidri apliecina to, ka nevēlas vairs neko dzirdēt par saimnieku šovā izveidoto ģimeni.

Ventis vēlreiz īpaši rupjā tekstā uzsvēris, ka sūta Magoni uz turieni, kur saule neiespīd, un pavēlējis viņai likt viņu mierā un  "iet ieskrieties" ar visu bērnu, spārnotajam tekstam pievienojot ņirdzīga smaidiņa zīmi.

Magone vēl centusies vīrieti atmaidzināt, atklājot, ka puisēns izrunājis pirmos vārdiņus, bet arī šī vēsts par atbildi saņēmusi rupjības.

"Lai Ventis nežēlojas, ka puiku neredz, jo pie Raimondiņa viņš nenāk principa pēc, kaut arī vairākas reizes aicināju - kā tiesa nolēma - divreiz mēnesī, trešās personas klātbūtnē kā spriedumā teikts.

Padzirdējis, ka būs trešā persona, Ventis pirms diviem mēnešiem atrakstīja, ka tādā gadījumā vispār nenāks. Visu vai neko - tāds ir viņa princips. Viņam patīk visu kontrolēt.

Laikā, kad dzīvoju pie viņa, viņam bija zināmas arī manas paroles, jo datorā tās bija ieliktas uz automātisko atmiņu, kamēr man pieleca, kā viņš manu dzīvi kontrolē," šausminās Magone, kura, lai gan nu spiesta visas rūpes par puisēnu ņemt uz saviem pleciem, jūt atvieglojumu, ka vismaz dēliņa dzīvē šāda rupja cilvēka nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!