Foto: F64
Titulētais Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (34) otrdien devās ceļā uz Poliju, kur kopā ar savu treneri Eduardu Andruškeviču divas nedēļas aktīvi trenēsies. Ščerbatihs pavisam nesen piedzīvojis šķiršanos no draudzenes Sandras Bukovskas (22), kas pametusi svarcēlāju, pat nepaskaidrojot šķiršanās iemeslu.

Par izvēlēto treniņu vietu Ščerbatihs saka: "Lai varētu labāk trenēties, braucam uz Poliju, jo Latvijā nav laika, tāpēc, ka ir daudz darba un skaistu meiteņu."

Svarcēlājs skaidro, ka Polijā viņu gaida nopietns darbs un nodoties izklaidēm viņam nebūs laiks, jo jāievēro trenera noteiktais režīms.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Ščerbatihs neslēpj, ka Valentīndienā viņu pametusi draudzene Sandra. Vaicājot, kā tas noticis, Ščerbatihs sāk stāstīt: "Aizvedu viņu uz mājām, sēdējām automašīnā un runājāmies. Es viņai jautāju: "Vai esmu tev kaut ko sliktu izdarījis, vai apvainojis?" Uz ko viņa man atbildēja noraidoši. Taču pēc tam, kad zvanīju un sūtīju viņai neskaitāmas īsziņas, viņa neatbildēja. No viņas puses ir klusums. Tāpēc es nesaprotu, ko sliktu esmu viņai nodarījis? Ja es būtu vainīgs pie kaut kā, bet es neesmu. Ātri gan viņai tā mīlestība beidzās. Nu ko man atliek domāt? Draudzene atvadījās no manis un sastapa skaistāku vīrieti, kurā iemīlējās. Esmu izšķīries skaistā laikā, ja būtu dziļa ziema, tad varbūt būtu citādāk, bet tagad ar domām esmu jau pavasarī. Tas periods un emocijas ir jāizdzīvo."

Viņš arī atklāj, ka piepildījies tas, ko viņam reiz teicis pareizticīgo batjuška: "Īstā un vienīgā būs tā meitene, kas ne tikai prieka brīžos būs blakus, bet arī situācijās, kad iet slikti."

Taču Ščerbatihs neļaujas skumjām par izirušajām attiecībām. "Ļoti gaidu pavasari, kad pa ielām sāks staigāt skaistas meitenes īsos svārciņos," viņš skaidro. Taču joprojām meklē atbildi uz jautājumu, kāpēc draudzene no viņa aizgāja, nepaskaidrojot iemelsu. "Varbūt par maz dāvināju viņai ziedus un dāvanas?" prāto Ščerbatihs.

Svarcēlājs neslēpj, ka ir gatavs jaunām attiecībām. Vaicāts, kādai jābūt sievietei, lai iepatiktos titulētajam stipriniekam, viņš smejot atklāj, ka noteiktu parametru nav. "Nav teikts, ka sievietei jābūt blondai vai brunetei. Nav arī noteicošais 90-60-60. Taču tā kā pats sveru 136 kilogramus, gribētu, lai mana meitene nav 100 kilogramus smaga, jo tad jau mums abiem gultā nebūs vietas un uz virtuvi vajadzēs iet caur garāžu, jo pa vienu ieeju nevarēsim iespraukties. Manai draudzenei noteikti jābūt vecumā no 20 gadiem, lai viņa var radīt veselus un skaistus bērnus. Jā, galvenais, lai viņa būtu vesela meitene. Katrai sievietei ir sava rozīnīte. Es neesmu izlutināts ar meitenēm. Tāpēc ne jau vizuālais izskats ir noteicošais, svarīgi kāda ir sievietes sirds un iekšējā pasaule," savās pārdomās dalās Ščerbatihs un atklājas, ka stiprais svarcēlājs jau sen sapņo par ģimeni, par sievu un bērniem. "Arī pirms 30 gadiem jau nopietni domāju par savu ģimeni," viņš neslēpj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!