Foto: LETA
Divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs (attēlā) šī gada aprīlī paziņoja par savas karjeras pārtraukšanu, bet dīkā populārais sportists nedzīvo – viņš pievērsies puķu biznesam.

"Ja agrāk iztiku pelnīju ar sportu, tad nu biju kā pie sasitas siles. Par laimi, man ir draugi. Kopā ar vēl trim čomiem izveidojām uzņēmumu, kas apsaimnieko angāru. Esam izveidojuši puķu bāzi, un es tagad esmu tās direktors," par izmaiņām dzīvē pēc sporta pamešanas žurnālam Kas Jauns stāstījis bijušais svarcēlājs.

Jaunie pienākumi gan neaizņemot visas darba dienas, bet Ščerbatihs cenšoties pēc iespējas biežāk no Dobeles, kur viņš dzīvo, ierasties Rīgā, lai aprastu ar jaunajiem pienākumiem.

"Tas viss man ir jauns, es vēl tikai apgūstu, kas un kā jādara. Pamazām iepazīstu puķu nosaukumus. Šodien, piemēram, uzzināju, kā izskatās naudas koks," smejot stāstījis sportists un pieļāvis, ka viņam vajadzēs aptuveni gadu, lai aklimatizētos un sarastu ar jaunajām interesēm.

Pēc profesionālo sporta gaitu pārtraukšanas mainījušies ne tikai Ščerbatiha pienākumi, bet arī ikdienas dzīve, lai gan treniņus viņš vēl aizvien apmeklē katru rītu.

"Tur neko nepadarīsi, tas man vienkārši ir jādara, lai es nenomirtu," atzinis Ščerbatihs, kurš daudz strādājot arī pie tā, lai nomestu svaru. Spēkavīrs atteicies no kartupeļiem un maizes, bet to trūkumu viņš kompensē ar saldumu ēšanu.

"Tāpat esmu nokodējies pret alkoholu, jo baidos, ka tik pēc šāda viena dzīves posma noslēguma nesāku baigi dzert," atklāti stāstījis sportists, kurš ir apņēmības pilns sapelnīt tik daudz naudas, jau lai tuvākajā laikā varētu sarīkot greznas kāzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!