Foto: AP/Scanpix

Bijusī pasaules pirmā rakete - poļu izcelsmes dāņu tenisiste Karolīna Vozņacki (attēlā) – kādā labdarības tenisa mačā parodējusi savu kolēģi Serēnu Viljamsu, bet par to izpelnījusies nosodījumu kā nelietīga rasiste.

Gillette Federer Tour paraugmačs 7. decembrī notika Brazīlijas pilsētā Sanpaulu, un Vozņacki tajā spēlēja pret krievieti Mariju Šarapovu.

Kādā brīdī 22 gadus vecā Vozņacki paņēma vairākus dvieļus un sabāza zem apģērba, izveidojot lielus pupus, un arī dibentiņam piešķīra apaļīgākas aprises.

Preses konferencē pēc spēles Vozņacki precizēja, ka tā rīkojusies, lai atstātu iespaidu uz savu draudzeni - melnādaino tenisisti Serēnu Viljamsu, kura pazīstama ar savām kārdinošajām ķermeņa formām.

Un tomēr vairākos blogos un dažos portālos izskanējis nosodījums par to, ka Vozņacki rīcība bijusi rasistiska.

"Tas nav nevainīgs joks - tas ir rasisms. Tīrs un neslēpts rasisms. Ņirgāšanās par melnās sievietes ķermeni ir smieklīga? Pati viņa ir smieklīga - šī baltā sieviete," raksta kāds aizskartais.

"Ja kāds pārspīlēti kariķē stereotipu par melno sieviešu lielajiem dibeniem, tas viņš nav nekas cits kā rasists," ir pārliecināts kāds cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!