Lielbritānijā nupat veikta socioloģiskā aptauja, lai noskaidrotu XX gadsimta galveno džentelmeni (lai ko arī šis vārds nozīmētu mūsdienās). Šajā aptaujā viedokli izteica vairāk nekā četri tūkstoši britu, un rezultātā sastādīts saraksts ar 50 galvenajiem aizvadītā gadsimta džentlmeņiem – no politiķiem līdz sportistiem un aktieriem.

Kā vēsta resurss The Daily Mail, džentlmeņu saraksta pirmajā vietā ierindots sers Vinstons Čērčils (attēlā), kurš Otrā Pasaules kara gados ieņēma Lielbritānijas premjerministra posteni.

Topa otrajā vietā iekļuvis 85 gadus vecais televīzijas raidījumu valdītājs un naturālists sers Deivids Atenboro, kurš ir autors un režisors daudzām dokumentālajām filmām un seriāliem par dabu. Pavisam nesen viņš skatītājiem piedāvāja pārraižu ciklu Frozen Planet, kas vēsta par Arktikas un Antarktīdas skarbo dabu.

Saraksta trešajā vietā ir televīzijas raidījumu vadītājs un aktieris komiķis Stīvens Frajs, nereti dēvēts par "visu laiku gudrāko britu". Kā uzsver izdevums, balsotāji vēlējušies izcelt Fraja ieguldījumu televīzijas intelektuālajā attīstībā.

Ceturtajā vietā iekļuvis princis Viljams, bet viņam seko pazīstamu aktieru plejāde - Kolins Fērts, Deivids Nivens, Rodžers Mūrs un Maikls Keins. Devītajā vietā ierindots futbolists Deivids Bekhems, bet desmitnieku noslēdz televīzijas personība Brūss Forsaits.

Vēl XX gadsimta galveno džentlmeņu topā iekļauti tādi pazīstami briti kā Hjū Grants (12. vieta), Ričards Brensons (15.), Klifs Ričards (17.), Hjū Lorijs (18.), princis Harijs (24.), princis Čārlzs (25.), Braiens Ferijs (37.), Roberts Patinsons (43.) un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!