Foto: Privātais arhīvs
25. janvārī Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim aprit 45. Viņš pats savā jubilejā sociālajos tīklos par to neko nerunā, tā vietā kārtējo reizi saka paldies Ukrainas draugiem, šoreiz Vācijai, par militāro palīdzību. Toties Zelenska kundze Olena vīra dzimšanas dienas rītā jau steidza publiski viņam veltīt siltus vārdus.

Olena Zelenska vīra šūpļa svētkus atzīmējusi ar ierakstiem savos sociālo tīklu kontos. Viņa vēsta: "Man bieži vaicā, kā tu esi mainījies pa šo [kara] gadu. Es saku: viņš nav mainījies. Viņš ir tieši tas pats puisis, kuru satiku, kad mums abiem bija septiņpadsmit.

Bet patiesībā kaut kas ir mainījies. Tagad viņš smaida daudz mazāk, ne vairs tā, kā, piemēram, šajā attēlā. Es novēlu tev daudz vairāk iemeslu smaidīt! Jūs jau saprotat, – to mums visiem vajadzētu," raksta Ukrainas pirmā lēdija.

Tāpat viņa slavē vīra stiprās puses: "Tu esi gana spītīgs! Tomēr galvenais ir tas, lai tev pietiek veselības – lūdzu, esi veselīgāks! Jo es gribu smaidīt tev blakus mūžīgi, dod man tādu iespēju," lūdz Ukrainas līdera sieva.

Sociālajos tīklos Volodimiru Zelenski svētkos apsveic gan ukraiņu tauta, gan citu valstu līderi, tostarp Latvijas Valsts prezidents Levits:

Ukrainas sestais prezidents piedzima 1978. gada 25. janvārī krieviski runājošā ebreju ģimenē Dņipropetrovskas apgabalā. Viņa tēvs Oleksandrs bija matemātikas profesors, bet mamma Rimma strādāja par inženieri. Zelenska vectēvs Simons Otrā pasaules kara laikā bija virsnieks Sarkanajā armijā, bet Simona tēvs un trīs brāļi gāja bojā holokaustā. Kad Padomju Savienība atļāva ebrejiem emigrēt uz ASV un Izraēlu, Zelenski izvēlējās tomēr palikt Ukrainā.

Zelenskis apprecēja savu studenta gadu mīlestību Olenu, abiem ir divi bērni. Vairāk par Zelenska dzīvi pirms prezidentūras un tās laikā var lasīt rakstā – "No meistarīga jautrīša līdz nācijas varonim". Savukārt Olenas Zelenskas dzīvesstāsts izlasāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!