Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 30. augustā, 80 gadu vecumā mūžībā devies leģendārais Krievijas estrādes mākslinieks Josifs Kobzons. Skatuves mākslinieka nāvi raidstacijai "Govorit Moskva" apstiprinājuši viņa radinieki. Nekādi sīkāki komentāri pagaidām nav sniegti.

Kobzons nomiris slimnīcā Maskavā, medijiem apstiprinājis viņa laulātās draudzenes Nellijas Kobzonas pārstāvis. Estrādes mākslinieks 11. septembrī būtu svinējis 81 gada jubileju.

Kobzonam pirms vairākiem gadiem tika atklāts vēzis, un pēdējos mēnešos plašsaziņas līdzekļos vairākkārt izplatījās ziņas, ka viņa veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies.

Jūlija izskaņā Krievijas mediji vēstīja, ka viņš steidzami hospitalizēts. Vēlāk parādījās informācija, ka Kobzons ir nonācis komā un ir pieslēgts mākslīgās elpināšanas sistēmai. Viņam pietuvinātas personas šo informāciju gan atteicās komentēt.

Kobzons slavas virsotnē nonāca septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Viņš bija padomju estrādes "seja" un laikmeta simbols. Savukārt 1997. gadā viņš kļuva par Krievijas Valsts domes deputātu.

Kā vēsta Krievijas mediji, savas 60 gadu karjeras laikā Kobzons izpildījis aptuveni trīs tūkstošus dziesmu, no kurām daudzas kļuvušas par padomju estrādes klasiku.

Tāpat arī jāatgādina, ka 2014. gadā Latvija Kobzonu un vēl vairākas citas Krievijas estrādes zvaigznes par atbalstu Krimas okupācijai un Krievijas agresijai Donbasā iekļāva "melnajā sarakstā". Viņš tika iekļauts arī Eiropas Savienībā nevēlamo personu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!