Foto: LETA

Dailes teātris nav pagarinājis telpu īres līgumu ar mūziķim Aigaram Grāveram piederošo skaņu ierakstu studiju "Jump sound", šonedēļ ziņo izdevums "Kas Jauns".

Grāvers telpās Dailes teātrī strādājis 17 gadus. Viņa studijā tapuši gan grupas "Jumprava" skaņdarbi, gan skaņu celiņi vairākiem TV šoviem un filmām.

Nu mūziķim nāksies šīs telpas atstāt: teātra direktors Juris Žagars apliecina, ka telpu nomas līgums beidzas šā gada 31. decembrī un pagarināts netiks.

Izdevums lēš: par to, ka Grāveram nāksies meklēt citas telpas, radošajās aprindās mēļots jau sen, un iemesls telpu uzteikšanai varētu būt mūziķa nostāja Covid-19 jautājumā, proti, viņš noliedz, ka Latvijā būtu kāda epidēmija, ir pretinieks vīrusa ierobežošanas pasākumiem un arī intervijās publiski paudis, ka maskas nelieto.

Žagars gan skaidro, ka līdz šim nav saņemtas sūdzības, ka Grāvers, atrodoties teātrī, nevalkātu masku. "Arī Grāvera studijas viesiem tiek kategoriski pieprasīts uzvilkt masku un, ienākot teātrī, katrs viesis ir jāpiesaka iepriekš un ierodoties tiek reģistrēts žurnālā," pauž teātra vadītājs. Žagars piebilst, ka studijas telpas nepieciešamas pašam teātrim.

Grāveram nu jāmeklē cita vieta, kur iekārtot studiju, secina "Kas Jauns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!