Foto: Mango

Aizvadītās nedēļas nogalē dzejnieks Guntars Račs sociālajā tīklā Facebook pie saviem draugiem un paziņām vērsās ar lūgumu palīdzēt atrast panākumiem bagātās grupas Līvi mūziķa Ainara Virgas (attēlā) Gibson Les Paul Custom ģitāru, kura pazudusi un šobrīd tiek meklēta.

"Ir noticis nepatīkams starpgadījums, un pašlaik šī leģendārā grupas Līvi Gibson Les Paul Custom ģitāra tiek ļoti meklēta. Visdrīzāk, tā vēl ir kaut kur Liepājas pusē. Paldies, ja padalīsies. Tas ir svarīgi. Šoreiz ļoti svarīgi," savā Facebook profilā vēstīja Račs.

Šobrīd jau ir noskaidrota persona, pie kuras ģitāra atrodas, tādēļ ir pamatotas cerības, ka drīz vien mūzikas instruments varētu atgriezties pie sava likumīgā īpašnieka.

"Mēs precīzi zinām, kurš ģitāru, teiksim tā, nesankcionēti aizņēmies, taču personas identitāti nevēlamies izpaust.

Pagaidām gan vēl neesam noskaidrojuši ģitāras konkrēto atrašanās vietu, bet ir pamatotas aizdomas, ka mūzikas instruments atrodas kaut kur Liepājas pusē," sarunā ar DELFI Izklaide savu komentāru sniedz Račs.

Nozaudētajam mūzikas instrumentam ir pamatīga vēsture. Tieši ar šo ģitāru savas muzikālās gaitas Līvu sastāvā uzsāka Ainars Virga. Tās skanējums dzirdams teju visās grupas dziesmās un albumos, kuros piedalījies Virga.

Ģitāra ir ļoti vērtīga, un Gibson Les Paul Custom modeli spēlējuši tādi pasaulē atzīti mūziķi kā Slešs, The Rolling Stones ģitārists Kīts Ričardss, Led Zeppelin dalībnieks Džimijs Peidžs un vēl daudzi citi.

"Varētu būt, ka tieši šī konkrētā ģitāra maksā aptuveni četrus tūkstošus latu, taču nešaubos, ka kāds kolekcionārs par to būtu gatavs atdot vēl ievērojamāku summu. Ļoti ceram, ka izdosies instrumentu atgūt no cilvēka, kurš to paņēma," noslēgumā saka Račs.

Šī nav pirmā reize, kad Virga piedzīvo nedienas ar mūzikas instrumentiem - pērnajā Vecgada vakarā no mūziķa Liepājas dzīvokļa tika nozagta 1962. gada izlaiduma melna Fender Stratocaster ģitāra, un toreiz meklēšanā tika iesaistīta arī policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!