Foto: EPA/LETA

Svētdien, 30. augustā, Losandželosā norisinājās MTV Video Music Awards balvu pasniegšanas ceremonija, kurā bija sapulcējies viss pasaules šovbiznesa zieds. Par vienu no pasākuma apspriestākajiem viesiem kļuvis reperis Kanje Vests (attelā), kurš visus pārsteidzis, paziņojot, ka nolēmis 2020. gadā kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās.

Vests saņēma MTV balvu par mūža ieguldījumu, un savas pateicības runas noslēgumā viņš pateica vārdus, kas pamatīgi satraukuši un satracinājuši amerikāņus - reperis pavēstījis, ka nolēmis 2020. gadā kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās.

Lieki teikt, ka šī vēsts burtiski uzspridzināja sociālos tīklus, un vietnē Twitter zibenīgi par populārāko mirkļbirku kļuva tēmturis #KanyeForPresident jeb "Kanji par prezidentu". Tiesa, amerikāņu domas par reperi kā prezidentu dalās. Kamēr vieni sajūsminās, citi pavēstījuši, ka pametīs valsti, ja Vests tiešām nolems kandidēt vēlēšanās.

Pats reperis pagaidām nav sniedzis publisku paziņojumu, vai viņa nodomi ir nopietni, taču, zinot Kanjes neizmērojamo vēlmi būt apbrīnotam un dievinātam, daudzi amerikāņi pieļauj domu, ka viņš patiešām visā nopietnībā gatavojas kļūt par Baltā nama vadītāju.


Īpaši lielu satraukumu amerikāņiem radījis fakts, ka repera sieva ir realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana, kura pasaules slavu iemantoja pirms vairākiem gadiem, kad atklātībā nonāca viņas privātais seksa video.

Ļaudis, protams, nav stāvā sajūsmā par to, ka ASV pirmā lēdija varētu būt sieviete, kura popularitāti iemantojusi savas brangās pēcpuses, selfiju uzņemšanas un atkailināšanās dažādos žurnālos dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!