Foto: F64

Rudenīgajos vakaros viens no iecienītākajiem laika vadīšanas veidiem ir grāmatu lasīšana, un arī dziedātāja Anmary (attēlā) paralēli muzikālajai darbībai atrod laiku grāmatām, no kurām dažas iesaka arī DELFI Izklaide lasītājiem.

Tā kā Anmary audzina dēliņu, viņai aktuālas ir bērniem paredzētās grāmatas - pēdējā laika iespaidīgākais atklājums dziedātājai ir Indras Sproģes grāmatiņa Māci mani, Degunlāci!

"Šī grāmata ir lieliska! Interesants un netradicionāls veids, kā bērniem iemācīt reizrēķinu - ar krāsām, zīmējumiem, dzejolīšiem un dziesmiņām. Nevis vienkārši kaļot galvā, ka seši reiz seši ir trīsdesmit seši, bet pastāstot un atainojot, ka sešiem bundziniekiem katram pa sešām bungām - kopā ir 36 bungas," DELFI Izklaidei atklāj Anmary.

Kā saistošu, vieglu un reizē pamācošu lasāmvielu tumšajiem rudens vakariem populārā dziedātāja iesaka Donalda Trampa un Tonija Švarca grāmatu Tramps. Bizness kā māksla.

"Grāmatā atainota amerikāņu biznesa magnāta Donalda Trampa darbība nekustamo īpašumu tirgū. Interesanti lasīt, ar kādiem šķēršļiem miljardieris saskārās nekustamo īpašumu iegādē un celtniecībā un kāda bija viņa taktika to pārvarēšanā.

Tramps domā plaši un ar vērienu. Viņš māk saskatīt iespējas, pieņemt izsvērtus lēmumus un svinēt uzvaras," par grāmatu jūsmo dziedātāja, kura atradusi vairākas līdzīgas iezīmes savā un Trampa attieksmē pret dzīvi.  

"Es dzīvoju pēc principa, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek. Ja plānotās lietas pēkšņi un negaidīti atceļas, par to neraizējos, jo tas nozīmē, ka būs citas un labākas. Tādas pašas paralēles varu vilkt arī ar grāmatā aprakstītajiem notikumiem.

Piemēram, kāda nekustamā īpašuma īrnieki nikni cīnījās par to, lai netiktu nojaukts nams, kurā viņi dzīvoja. Cīņa ritēja vairākus gadus, un šo gadu laikā nekustamā īpašuma vērtība ievērojami pieauga.

Rezultātā Tramps mainīja savus sākotnējos nodomus un realizēja daudz ienesīgāku projektu. Secinājums - nevajag uztraukties, ja iecerētie plāni uzreiz nerealizējas. Pienāks laiks un viss notiks," uzskata dziedātāja.

Tiem, kuriem rudens laikā pietrūkst iedvesmas un pozitīvu emociju, Anmary iesaka palasīt Ronda Bērna grāmatu Spēks.

"Tajā rodami viedi vārdi un atklātas likumsakarības, izskaidrots, kāda nozīme ir uztverei un domu spēkam. Nav nozīmes, vai grāmatu sāk lasīt no pirmās lapas vai atšķir vidū.

To pat var lasīt vairākas reizes pēc kārtas, ja vien ir pieņemams un izprotams grāmatā aprakstītais. Ja sliecaties piekrist, ka jūs esat pelnījis piepildīt savus sapņus, tad šī grāmata varētu būt īstā, kas to palīdzēs sasniegt iecerēto," stāsta Anmary, kura pati rudens vakaros kavējas arī pie Māras Zālītes dzejas.

Dziedātāja šobrīd spraigi gatavojas jaunajai ziemas noskaņu koncertprogrammai ar skaistākajām Ziemassvētku dziesmām, bet visā pasaulē populāro dziesmu, kas latviski zināma kā Mazais bundzinieks, Anmary iecerējusi dziedāt kopā ar kādu mazu dziedātāju.

Tāpēc visi dziedāt gribošie bērni vecumā līdz sešiem gadiem aicināti nākt uz noklausīšanos 14. oktobra pēcpusdienā Rīgas Stradiņa Universitātes Aulā, pirms tam piesakoties pie menedžeres Ineses Krūmiņas (e-pasts kruminainese@gmail.com, tālrunis 29203029).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!