Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē par daudzu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases skatītāju apspriestu notikumu kļuva dziedātājas Antras Stafeckas (attēlā) priekšnesums, kura laikā meitene demonstrēja arī zināmas horeogrāfiskas iemaņas.

Kā sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Antra, priekšnesuma kustības apgūtas mēneša laikā, un dejošana dziedātājai tik ļoti iepatikusies, ka Antra deju nodarbības turpinās arī nākotnē.

"Agrāk, kad biju maza, skolas laikos apmeklēju šādas tādas deju nodarbības, bet ar to nekad nebiju nodarbojusies nopietnā līmenī. Tas vairāk vai mazāk bija hobijs, lai brīvajā laikā būtu, ko darīt.

Pēc Eirovīzijas esmu nolēmusi dejošanu mācīties papildus, jo šis mēnesis mani ļoti iedvesmoja un sniedza arī lielisku pieredzi.

Uzskatu, ka ir ļoti forši, ja var gan dziedāt, gan dejot, un fiziskā slodze tikai atvieglo dziedāšanas procesu. Jo vairāk tu strādā un pievērsies dejošanai, jo vairāk nostiprinās vokālās spējas un balss izturība. Tas palīdz izpildījuma kvalitātei, jo tiek strādāts ar visu ķermeni," skaidro Stafecka.

Tiesa, horeogrāfijas apgūšana Antrai sagādājusi ne mazums grūtību,

"Tās rīta rosmes, kas bija Okartes laikā kopā ar Kristīni, fiziskās slodzes ziņā nav salīdzināmas ar to, kas man bija jādara mēģinājumos, gatavojot Eirovīzijas priekšnesumu.

Pēc pirmās nedēļas man šķita, ka es vispār nekad vairs nedejošu. Raudāju un pārdzīvoju, jo man viss sāpēja. Elkoņi un ceļi bija burtiski zili, jo, mēģinot uztaisīt kādu soli, tas ne vienmēr sanāca uzreiz. Tad nu nācās krist vai kā citādi sasisties," atminas dziedātāja.

Tomēr, neraugoties uz grūtībām, nodarbības turpinātas, un to rezultātā Stafecka jūt manāmu uzlabojumu fiziskās formas ziņā, kā arī kļuvusi krietni lokanāka. Tāpat dziedātāja labprāt dalās savos novērojumos, kā attīstīt ķermeņa lokanību un tvirtumu.

"Meitenēm un sievietēm, kuras vēlas uzlabot savu lokanību, iesaku staipīties, īpaši no rītiem. Es pati to daru katru rītu, kārtīgi pastiepjot gan kājas un rokas, gan muguru un kaklu. Kad tas izdarīts, jūtams kārtīgs enerģijas pieplūdums, un laika gaitā likumsakarīgi uzlabosies arī lokanība.

Protams, tas nenotiks uzreiz, bet, regulāri un pakāpeniski stiepjoties, samērā īsā laikā iespējams iesēsties arī špagatā.

Esmu pateicīga, ka mans augums padodas fiziskajai slodzei un stiepšanās vingrinājumiem, tādēļ ar stīvumu problēmu nav. Arī es pati, lai gan vēl špagatā līdz galam iesēsties nevaru, tam tuvojos, tomēr ir cilvēki, kuriem ķermenis nav tik lokans, tādēļ viņiem šis laiks gan var būt ilgāks," nosaka Antra.

"Vingrinājumi lokanības attīstīšanai ir tie paši, kas taisīti gan pamatskolā, gan kādās aerobikas nodarbībās, un galvenais ir tos veikt regulāri.  

Būtiski ir arī nedarīt sev pāri. Sevi vajag mīlēt, un, ja jūti, ka stiepjot to pašu špagatu, kaut kas sāk sāpēt un process drīzāk sagādā mocības, labāk to pārtrauc darīt, jo ar pārspīlēšanu līdzēts nebūs. Man pašai tā gadījās pārcensties Okartes laikā, un pēc tam vēl mēnesi staigāju ar sāpošu kāju," brīdina Stafecka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!