Foto: Vida Press
Amerikāņu repera Tupaka Šakura jeb 2Pac (attēlā) nāvi joprojām apvij noslēpumainības plīvurs, kas veicinājis dažādu konspirācijas teoriju rašanos. Šonedēļ ārzemju mediji steidz ziņot, ka gaismā nākuši jauni fakti par viņa slepkavību.

Tupaks tika nošauts 1996. gada 13. septembrī Lasvegasā. Liktenīgajā naktī kopā ar viņu mašīnā atradās ierakstu kompānijas "Death Row Records" magnāts Šugs Naits, kurš nesen apstiprinājis, ka slepkavības mērķis patiesībā bijis viņš.

2009. gadā tika izdota Ričarda Bonda un Maikla Duglasa Karlīna veidotā dokumentālā filma "Tupac Assassination: Battle for Compton", kurā tika izvirzīta versija, ka Tupaks nogalināts nejaušības dēļ un mērķis bijis Naits.

Naits līdz šim nebija komentējis filmā izklāstīto teoriju, bet tagad tapis zināms – filmas veidotāji nesen saņēmuši ar zvērestu apliecinātu rakstveida dokumentu no Naita advokāta Tadiusa Kalpepera, kurā teikts, ka filmā izklāstītais stāsts ir patiess.
Foto: Vida Press (attēlā Šugs Naits)

"Kalpepers arī sarunā ar Karlīnu ne tikai apstiprināja, ka filmā atspoguļotie notikumi – ka Naits bija apšaudes mērķis un Šakurs tika nogalināts nejaušas sagadīšanās dēļ –, ir patiesi, bet arī, ka 1996. gada notikumi bija pirmais mēģinājums atņemt Naitam dzīvību, kas kulmināciju sasniedza nesenajā slepkavības mēģinājumā Losandželosas naktsklubā, kura laikā Naits tika sašauts sešas reizes," izdevums "Music News" citējis filmas pārstāvju sacīto. Pieminētā apšaude notika 2014. gadā.

Jāatzīmē, ka Naits šobrīd atrodas ieslodzījumā un gaida tiesas spriedumu. Viņš ir apsūdzēts par sava drauga Terija Kārtera slepkavību un slepkavības mēģinājumu pret amerikāņu aktieri un dokumentālistu Kle Sloanu.

Izdevums "The Daily Mail" šonedēļ vēsta, ka Naita advokāts Kalpepers dokumentā arī norādījis, ka slepkavību 1996. gadā esot pasūtījusi Naita bijusī sieva Šarita un "Death Row Records" drošības dienesta priekšnieks Redžijs Vaits juniors.

Savukārt bijušais detektīvs Gregs Kadings, kurš savulaik izmeklēja 2Pac nāvi, pērn medijiem klāstīja, ka viņa rīcībā esot virkne pierādījumu, kas liecina, ka Tupaka slepkavības pasūtītājs bijis reperis Šons Kombs jeb P Diddy.

Tāpat viņš sacīja, ka repera The Notorious B.I.G., kurš bija viens no P Diddy tuvākajiem draugiem un tika nogalināts sešus mēnešus pēc Šakura slepkavības, nāve esot bijusi pasūtīta atriebība.

Tiesa, ārzemju mediji veikuši vairākas aptaujas, un Tupaka fani joprojām spītīgi atsakās ticēt, ka reperis ir miris. Tā, piemēram, izdevuma "Daily Star" šonedēļ veidotajā aptaujā vairums dalībnieku pauduši nostāju, ka viņš savu nāvi safabricējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!