Foto: AFI

Ceturtdien, 10. aprīlī, 30 gadu dzimšanas dienu atzīmē viens no šobrīd populārākajiem Latvijas skatuves māksliniekiem, dziedātājs Dons jeb Arturs Šingirejs (attēlā).

Arturs ir dzimis Saldū, jau no zēna gadiem aizrāvies ar muzicēšanu, bet plašāka sabiedrība par viņu uzzināja 2003. gadā, kad ar skatuves vārdu Dons viņš startēja televīzijas šovā Talantu fabrika, kur puisis ne tikai ieguva atpazīstamību, bet arī satika savu nākamo sievu Lily jeb Lindu Kalniņu.

Lai gan Dons ilgu laiku bija viens no tā dēvēto "fabrikantu" pulciņa, atšķirībā no daudziem kolēģiem viņam ne tikai izdevies saglabāt un pat vairot popularitāti, bet arī muzikāli augt, pilnveidoties un pamazām atbrīvoties no talantu šova dalībnieka birkas.

Pēc dalības šovā Dons mēģināja gūt panākumus kopā ar mīļoto Lily, pāris gadus vēlāk iznāca viņa pirmais soloalbums, 2007. gadā piedalījās muzikālajā izrādē Adata un viņa izpildītā dziesma Ja tu man esi vēl tagad ir Dona fanu vidū ļoti iemīļota, 2008. gadā izdeva albumu Lelle un piedalījās Jaunajā vilnī, kur ierindojās ceturtajā vietā.

Tad Dons devās sevis meklējumos uz Indiju, pēc atgriešanās pārcēlās uz dzīvi Anglijā, bet 2010. gadā izmēģināja spēkus Eirovīzijas nacionālajā atlasē ar kompozīciju My Religion is Freedom, ar kuru viņš cilvēkiem vēlējās pavēstīt, ka "cilvēks ir laimīgs un brīvs tur, kur viņš pats tāds vēlas būt".

Ilgāku laiku par puiša gaitām nekas daudz nebija zināms - tika mēļots, ka Londonā viņš strādā apģērbu veikalā vai viesnīcā, piepelnās, uzstājoties klubos, pat runāja, ka puisis mūziku pametis, bet pats Dons par svešumā pavadīto laiku nekad nav bijis pārāk runātīgs.

2012. gadā viņš atgriezās Latvijā, izdeva dziesmu Signāls, kas ir kļuvusi par pēdējo divu gadu visvairāk atskaņoto kompozīciju pašmāju radiostacijās, un tāda paša nosaukuma albumu, bet šogad pie viņa faniem nonāca albums Varanasi.

Kamēr Dons dzimtenē strādāja pie Signāla, Lily Anglijā izklaidējās pat ar Leonardo DiKaprio, bet arvien biežāk izskanēja runas, ka abi ir izšķīrušies. Tam apstiprinājums tika gūts pērnā gada vasarā, kad tapa zināms, ka Dons un Lily ir oficiāli šķīruši savu nepilnus četrus gadus ilgo laulību.

Par to, kāpēc izjuka skaistais mīlasstāsts, Dons kā īsts džentlmenis pašmāju medijiem nav stāstījis, uzsverot, ka tā ir tikai viņa un bijušās sievas lieta.

Otrā uzvara pēc kārtas Latvijas Radio 2 pop un roka dziesmu aptaujā Muzikālā banka, trīs Zelta mikrofona statuetes, virkne koncertu pilnībā izpārdotā Palladium koncertzālē, Latvijas koncerttūre - tā Donam sācies šis gads.

Iespējams, panākumu saldmi nedaudz aizēnoja Eirovīzijas nacionālās atlases rezultāti - par Dona un Pēdējās vēstules uzvaru un došanos uz Kopenhāgenu bija pārliecināti gandrīz visi, bet superfinālā skatītāji ar nieka 97 balsu pārsvaru lēma par labu Aarzemniekiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!