Foto: AFI/LETA/f64

Piektdien, 4. novembrī, apaļu jubileju atzīmē populārā pašmāju dziedātāja Liene Šomase – viņai šajā dienā aprit 30.

Plašāka sabiedrība par jauno un talantīgo meiteni uzzināja 2004. gadā, kad Liene ar skatuves vārdu Lenii piedalījās pašmāju realitātes šovā "Talantu fabrika 4".

Divus gadus vēlāk viņa ieguva pirmo vietu "Latvijas Šlāgeraptaujā" ar dziesmu "Ugunskurs", un Šomases kontā ir divi albumi – "Pasaule ir skaista" tapis kopā ar Jāni Moiseju un tajā iekļautas Raimonda Paula kompozīcijas, bet 2008. gadā iznāca viņas debijas soloalbums "Vārdos nepateiktais".

Viņa bieži gozējusies TV ekrānos – filmējusies seriālā "Svešā dzīve", kopā ar motosportistu Jāni Vinteru piedalījusies un uzvarējusi šovā "Dziedi ar zvaigzni", tāpat startējusi šovos "Koru kari" un "Cīņas klubs".

Kādu laiku viņa arī vadīja raidījumu "Ķepa uz sirds", bet pēc skandāla, kurā viņas māte tika vainota sunīša noslīcināšanā, viņa šo projektu pameta.

Arī dziedātājas privātajā dzīvē nozīmīgu pavērsienu nav trūcis – attiecībās ar miljonāra Edvīna Samuļa dēlu Mārtiņu Samuli viņa 2010. gadā laida pasaulē meitiņu Gabrielu, bet gadu vēlāk šī savienība izjuka.

Vēlāk mākslinieci vajāja viena liksta pēc otras. Dziedātāja piedzīvoja nedienas mīlas frontē, Latviju skaļi pāršalca vēsts, ka brūtgāns Bruno Holsts pamanījies dziedātāju apzagt, traģiski bojā gāja Šomases brālis un bija jāpārvar citi pārbaudījumi.

Pēc šī posma Liene nebaidījās publiski atzīt, ka jutusies iekšēji sagrauta, tomēr nepadevās.

"Mans uzskats ir tāds, ka cilvēkam jātiecas uz mērķi, lai cik paklupienu ceļā nebūtu. Mani nevar iznīcināt! Uz pieļautajām kļūdām jāskatās kā uz vērtīgu mācību un jāturpina dzīvot saskaņā ar sevi, jo depresijā nonāk tie, kas kaut ko savā dzīvē dara nepareizi," pirms diviem gadiem sarunā ar "Delfi Izklaidi" atzina dziedātāja.

Pēdējā laikā Šomases vārds no tabloīdu vākiem un ziņu virsrakstiem ir gandrīz pazudis – savu privāto dzīvi dziedātāja vairās iztirzāt un visu spēku un enerģiju velta pašas veidotajai bērnu un jauniešu radošajai studijai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!