Foto: LETA

Ogrēniete un dziedātāja Antra Stafecka (attēlā) satraucas, ka Ogres ceļi un mājas ir applūduši, cilvēki nobijušies, un viņai no sirds žēl tos, kuru mājokļi ir cietuši plūdos. Pašai mūziķei savas ģimenes mājas apmeklējums beidzies ar to, ka nācies meklēt dažādus mežu celiņus, lai nokļūtu atpakaļ Ogres centrā.

"Pati es dzīvoju pilsētas centrā, taču manu vecāku māja atrodas privātmāju rajonā, kurā šobrīd viss applūdis. Tā kā manu vecāku māja ir kalniņā, tā no applūšanas ir pasargāta, taču pārdesmit metrus tālāk esošais ceļš ir zem ūdens.

Daba ir neparedzama. Vakar tieši sagadījās tā, ka devos uz vecāku mājām, jo vajadzēja izdarīt dažus darbiņus. Pēc tam bija pamatīgas problēmas nokļūt atpakaļ pilsētas centrā.

Braucām pa celiņu gar mūsu māju, pagriezāmies pa labi - pēkšņi priekšā ūdens. Nācās braukt pa dažādiem meža celiņiem un meklēt citu maršrutu, lai nokļūtu līdz Ogres centram.

Pilsētā bija neierasti daudz mašīnu un cilvēku, par spīti vēlajai nakts stundai. Ogre bija kājām gaisā - valdīja tāds neliels haosiņš," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Antra.

"Vairāki mani draugi un paziņas dzīvo kartona fabrikas apkaimē - tieši pie dambīša, kurš pārrauts. Man ļoti žēl visus cilvēkus, kuru mājas ir applūdušas.

Braucot ar mašīnu, redzējām kādu pazīstamu puisi, kuram rokās bija liela soma un sunītis - droši vien devās uz drošāku patvērumu. Ļoti skumji, ka cilvēkiem jāpamet savas mājas. Dzīvojot Ogrē, pati vēl tik lielus plūdus nekad nebiju pieredzējusi.

Naktī pilsēta bija pilna ar glābējiem, policistiem, cilvēkiem. Arī vietējie iedzīvotāji centās viens otram palīdzēt. Kārtējo reizi pierādās tas, ka daba ir neparedzama.

Es visiem sūtu savus laba vēlējumus. No sirds ceru, ka viss būs kārtībā un situācija nekļūs katastrofāla," noslēgumā saka Antra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!