Foto: DELFI

Šovasar visā pasaulē sabiedrībā zināmi cilvēki iesaistījušies ALS Ice Bucket Challenge akcijā, kuras mērķis ir atbalstīt amiotrofās laterālās sklerozes slimniekus, un nu "ledus spaiņa" akcija nonākusi arī līdz Latvijai.

Akcija, kas strauji iemantojusi popularitāti sociālajos tīklos, aicina cilvēkus ziedot smagās slimības asociācijai vai arī uzgāzt sev uz galvas spaini ar ledainu ūdeni. Vairums akcijas dalībnieku gan "ledus spaiņa" izaicinājuma noteikumos nav rūpīgi iedziļinājušies un izvēlas gan ziedot, gan aplieties ar aukstu ūdeni, un internetā ievietotie video, protams, akcijai nāk tikai par labu.

Latvijā no sabiedrībā zināmiem cilvēkiem pirmais izaicinājumam bija atsaucies par latviešu Džastinu Bīberu dēvētais Rihards Bērziņš, un saskaņā ar noteikumiem viņš bija izaicinājis savam piemēram sekot vēl trīs cilvēkus.

Jaunā skatuves mākslinieka piemēram bija sekojis Okartes skatuvē iepazītais Oskars Deigelis, kurš, starp citu, kā nākamos, kam sevi 24 stundu laikā jāaplej ar aukstu ūdeni, nosaucis Nikolaju Puzikovu un Andri Kiviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!