Foto: DELFI

Septembra beigās parādījās ziņas, ka Rīgas dome plāno no nākamā gada janvāra ievērojami palielināt transporta biļešu cenas pasažieriem, kas nav deklarējušies Rīgā. Šis paziņojums sabiedrībā raisījis karstas diskusijas, un savs viedoklis par to ir arī muzikālākajam Latvijas policistam Nikolajam Puzikovam (attēlā).

Jaunais mūziķis savas pārdomas par Rīgas mēra Nila Ušakova un vairāku citu domes deputātu lēmumu paudis mikroblogu vietnē Twitter, sniedzot komentāru, ka Rīga nav domāta tikai rīdziniekiem - tas ir Latvijas centrs, kur mācās un strādā liela daļa mūsu tautiešu.

"Es neesmu deklarējies Rīgā, taču ikdienā ļoti bieži pārvietojos ar sabiedrisko transportu. Rīga ir vieta, kur sanāk cilvēki no visas Latvijas, tādēļ es atbalstu vienlīdzību," sarunā ar DELFI Izklaide savu nostāju pauž Nikolajs.

Dziedātājs ir neizpratnē par šādu galvaspilsētas domes lēmumu, jo, palielinot sabiedriskā transporta biļešu cenas pasažieriem, kuri nav deklarējušies Rīgā, sabiedrībā rastos nevienlīdzība. Nikolajs ir pārliecināts, ka šāda cilvēku šķirošana ir negodīga.

"Es šo lēmumu neatbalstu. Internetā lasīju raksus par šo tēmu - cilvēki jau ironizē, ka tāpat arī Mārupes iedzīvotāji varētu sākt pieprasīt samaksu par to, ka kāds vēlas nokļūt lidostā. Manuprāt, tas ir absurds," stāsta Nikolajs.

Kā galveno iemeslu savai nostājai pret Rīgas domes plāniem dziedātājs min faktu, ka Rīga ir vieta, kur atrodas prezidents, valdība un vairākas citas valstij nozīmīgas iestādes, turklāt, galvaspilsētā tiek rīkoti arī Dziesmu un deju svētki, uz kuriem pulcējas ļaudis no visas Latvijas. Arī liela daļa studentu mitinās tieši Rīgā.

"Rīga ir Latvijas kultūras centrs. Liela daļa no tiek cilvēkiem, kuri šajā pilsētā uzturas, ir deklarējušies citās Latvijas vietās, taču tagad likt viņiem maksāt vairāk par sabiedriskā transporta izmantošanu, manuprāt, ir negodīgi," saka mūziķis.

Nikolajs pauž prieku, ka sabiedrībā tiek runāts un diskutēts par šo Rīgas domes lēmumu, kurš lielākoties cilvēkiem šķiet absurds un pavisam greizs.

Arī Puzikova izteikumi, kurus viņš sniedzis sociālajos tīklos un kuros viņš krasi iestājas pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu tiem, kuri nav deklarējušies Rīgā, guvuši lielu atsaucību un atbalstu no viņa sekotāju puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!