Foto: Publicitātes foto

Kārtējo reizi ārzemniekus ieinteresējusi pašmāju mūziķu daiļrade. Šoreiz ievērību izpelnījušies reperi Ģirts Rozentāls jeb Ozols un Gustavs Butelis, kuru savulaik pazinām kā Gustavo, bet tagad dēvējam par Arstarulsmiru (attēlā). Abi mākslinieki piedalās filmā par hiphopa vēsturi Latvijā.

Dokumentālo filmu Хип-Хоп В Латвии: Oт 1-го Лица, kurā tiek apskatīta Latvijas hiphopa vēsture, veidojis Krievijas radošās apvienības UGW pārstāvis Aleksandrs Rižkovs, kurš pats ir liels šī mūzikas žanra cienītājs.

Filmā piedalās divi slavenākie pašmāju hiphoperi - Arstarulsmirus un Ozols -, un tā veidota no intervijām, kurās abi mūziķi stāsta, kā pievērsušies šim žanram, kā veidojusies viņu karjera un ar ko nodarbojas šobrīd.

Paredzēts, ka divdaļīgā dokumentālā filma plašākas publikas novērtējumam tiks sniegta decembrī, taču līdz tam iespējams apskatīt unikālu filmas reklāmas rullīti, kurā abi pašmāju hiphopa žanra celmlauži atklāj dažādus interesantu faktus un notikumus, kurus piedzīvojuši deviņdesmitajos gados, kad sāka veidot savu karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!