Foto: Reuters/Scanpix
Daudzi joprojām nespēj samierināties ar amerikāņu dziedātājas Vitnijas Hjūstones (attēlā) pāragro nāvi, un netrūkst tādu, kuri uzskata – daļēji vaina par viņas mūža likstām jāuzņemas vīram, mūziķim Bobijam Braunam. Tiesa, jauna dokumentālā filma ieskicē ainu, kas liecina – attiecības ar Bobiju nav bijušas tik toksiskas, kā daudzi domā, savukārt Vitnija nav bijusi tik naiva, kā tas no malas izskatījies.

Hjūstoni kapā noveda aizraušanās ar narkotikām. Atgādinām, ka viņa 48 gadu vecumā 2012. gada 11. februārī tika atrasta noslīkusi vannā Losandželosas viesnīcas numurā. Ekspertīzē noskaidrojās, ka nāves cēlonis bija sirds nepietiekamība, ko izraisīja kokaīna lietošana.

Daudzi uzskata, ka Hjūstone narkotikas sākusi lietot laikā, kad viņa bija precējusies ar Braunu, tomēr jauna dokumentālā filma atklāj – dziedātāja uzdzīvojusi un niekojusies ar apreibinošajām vielām labu laiku pirms 1992. gada, kad viņa Bobijam teica jāvārdu altāra priekšā.

"Tā ir pasaka. Uzskats, ka Vitnija bija labā meitene, līdz parādījās Bobijs, ir nepatiess. Vitnija lietoja narkotikas un smēķēja zāli ilgu laiku, pirms viņa vispār spēja izburtot "Bobijs Brauns"," izdevumam "The New York Post" šomēnes sacījis viens no jaunās dokumentālās filmas režisoriem Rūdijs Dolzals.

Filma "Whitney: Can I Be Me" plašākai sabiedrībai tiks demonstrēta šīs nedēļas izskaņā. Kā vēsta ārzemju mediji, dokumentālajā stāstā iekļauti līdz šim neredzēti video materiāli un koncertieraksti, kā arī intervijas ar Hjūstones draugiem un radiniekiem.
Foto: Reuters/Scanpix

Arī dziedātājas ilggadējā draudzene, stiliste Elīna Lavara intervijā dokumentālajā filmā apstiprinājusi – Vitnija jau astoņdesmitajos gados lietojusi narkotikas un to darījusi kopā ar abiem brāļiem.

"Tas bija tas, ko tu dari. Tu kaut kur izej, ballējies, dzer un niekojies ar narkotikām. Visi tā darīja. Viņai narkotikas deva brāļi. Tas tika darīts, lai vienkārši būtu jautri," mediji citējuši Elīnu.

Jāatzīmē, ka arī Vitnijas brālis Maikls Hjūstons intervijā Opras Vinfrijas šovā 2013. gadā atzinās, ka viņa māsa kokaīnu sākusi lietot, būdama pusaudze. "Tolaik, astoņdesmitajos, tas bija pieņemami... Narkotikas nebija slikts vārds, kā tas ir tagad," bija sacījis Maikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!