Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē svētdien, 8. novembrī, atkal ar "double double" izcēlās Kristaps Porziņģis, palīdzot Ņujorkas "Knicks" ar 99:95 pieveikt Losandželosas "Lakers".

"Knicks" tā bija pirmā uzvara mājās šajā sezonā un trešā uzvara septiņās spēlēs kopumā.

Visā mačā Porziņģis nospēlēja minūtes, guva 12 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, divreiz bloķēja pretinieku metienus, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet nopelnīja četras piezīmes.

Pirms spēles Ņujorkā valdīja liela ažiotāža un visas biļetes uz maču bija izpirktas, jo, visticamāk, pēdējo maču slavenajā "Madison Square Garden" arēnā aizvadīja ilggadējais "Lakers" līderis, leģendārais Kobe Braiants. Uz "Lakers" maču Ņujorkā bija ieradies leģendārais Losandželosas basketbolists Īrvins "Maģiskais" Džonsons, kā arī daudzas slavenības.

Porziņģis kā ierasts maču sāka "Knicks" sākumsastāvā, bet spēles sākumā bija nedaudz nervozs un pārlieku centīgs, nepilnu sešu minūšu laikā gūstot trīs punktus (visus ar soda metieniem). Viņa kontā šajā laika posmā arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas neapdomīgas piezīmes, kas arī lika "Knicks" trenerim Derekam Fišeram latvieti nomainīt.

Otrās ceturtdaļas vidū Porziņģis atgriezās laukumā un uzreiz nospēlēja droši, iemetot pustālo. Vēlāk Porziņģis teicami darbojās aizsardzībā, apgrūtinot "Lakers" uzbrukumus. Viņš labi iesaistījās cīņā par atlēkušajām bumbām, divreiz bloķēja pretinieku metienus, bet ar trīspunktu metienu atguva "Knicks" vadību – . Nepilnas divas minūtes pirms puslaika pārtraukuma Porziņģi nomainīja drošības apsvērumu dēļ, lai viņš neiegūtu vēl kādu piezīmi. "Knicks" puslaiku gan zaudēja ar 45:49, bet Porziņģis nospēlētās 10:53 minūtēs guva astoņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz bloķēja metienus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

"Knicks" otrā puslaika sākumā nonāca zaudētājos ar astoņiem punktiem, bet ātri spēja panākt . Tad tiesneši iedeva strīdīgu piezīmi Porziņģim pret Kobi Braiantu, par ko ļoti neapmierināts bija "Knicks" treneris Fišers, saņemot uzreiz divas tehniskās piezīmes, un viņš tika padzīts no laukuma. Dažas minūtes vēlāk Porziņģis atkal tika nomainīts, un šajā laika posmā latvietis izcēlās ar divām atlēkušām bumbām, paliekot bez gūtajiem punktiem. Porziņģis ceturtdaļā vairs laukumā neatgriezās, bet "Knicks" izvirzījās vadībā ar 71:70.

Ceturto reizi Porziņģis laukumā tika uz izšķirošajiem brīžiem - minūtes pirms spēles beigām. Tieši Porziņģa aktivitāte pēdējās minūtēs ļāva "Knicks" atspēlēties un gūt uzvaru. 79 sekundes pirms spēles beigām Porziņģis izcīnīja svarīgu atlēkušo bumbu pie sava groza un pretinieki pārkāpa pret viņu noteikumus, bet vēl pēc dāžam sekundēm viņš atkal izcīnīja atlēkušo bumbu un, atrodoties uz grīdas, paspēja palūgt pārtraukumu, neļaujot "Lakers" tikt pie bumbas. 43 sekundes pirms spēles beigām Porziņģis tika nomainīts, jo mača liktenis praktiski bija jau izšķirts.

"Knicks" uzvaru izrāva tieši galotnē, jo vēl trīs minūtes pirms spēles beigām zaudēja ar 87:90. Tad "Knicks" guva 11 punktus pēc kārtas, un pēdējā minūtē "Lakers" vairs nespēja neko darīt. "Knicks" sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Karmelo Entonijs, bet pa 14 punktiem guva Lengstons Galovejs, Hosē Kalderons un Robins Lopess, kura kontā arī 13 atlēkušās bumbas. "Lakers" labā pa 18 punktiem guva Braiants un Rojs Hibērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!