Foto: DELFI

Šogad jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis norisinās Krievijas un Ukrainas konflikta ēnā, bet situāciju īsi pirms festivāla sākuma saasināja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmums iekļaut "melnajā sarakstā" Valēriju, Josifu Kobzonu un Oļegu Gazmanovu.

Liegums populārajai trijotnei iebraukt valstī pamatīgi sašūpoja ūdeņus - festivāla organizators Igors Krutojs atzina, ka, uzzinot par šo lēmumu, viņš īsu brīdi apsvēris domu atcelt festivālu, un arī citas Krievijas šovbiznesa zvaigznes skeptiski vērtējuši Rinkēviča rīcību.

Tiesa, daudzi Krievijas mākslinieki šajā situācija izvēlas paturēt viedokli pie sevis, bet ir arī tādi, kuri uzskatāmi vēlas paust savu nostāju.

Trešdien, 23. jūlijā, īpašu uzmanību koncertzālē sev piesaistīja dziedātājs Nikolajs Baskovs, kurš uz pasākumu bija ieradies baltā krekliņā ar visnotaļ provokatīvu apdruku - Baskova krūtis rotāja "melnajā sarakstā" iekļautās trijotnes foto, kas bija pārsvītrots ar sarkanu un papildināts ar uzrakstu "No Comment".

Foto ar šo krekliņu Baskovs ievietojis arī savā Instagram profilā - tur tas savācis jau divarpus tūkstošus "patīk" atzīmju un izraisījis kaismīgas diskusijas. Ar foto dalījusies arī Valērija, pateikusies viņam par atbalstu un atzinusi, ka to ļoti novērtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!