Foto: F64

Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināli, un tajos ar divām dziesmām startēja arī šovā Okartes skatuve iepazītā mūziķe Sabīne Berezina (attēlā). Tiesa, finālā viņai neizdevās iekļūt.

Sabīne konkursa pirmajā pusfinālā piedalījās kopā ar dīdžeju Dween, un abi izpildīja ritmisko skaņdarbu Dejo tā. Savukārt nākamajā dienā Berezina kāpa uz skatuves kā solo māksliniece un skatītāju simpātijas centās iegūt ar lirisko kompozīciju Pressure.

"Grūti pateikt, kāpēc neviena no abām dziesmām neiekļuva finālā. Laikam vienkārši nepaveicās. Reizēm jāmāk arī zaudēt," sarunā ar DELFI Izklaide pastāsta Sabīne.

Lai gan šoreiz mūziķei neizdevās iekļūt Eirovīzijas nākamajā kārtā un turpināt cīņu par ceļa zīmi uz Kopenhāgenu, viņa neskums. Kā saka dziedātāja - nākamajā gadā taču atkal būšot konkurss.

"Var jau būt, ka labi vien ir, ka neiekļuvu finālā. Nebūs vismaz tagad lieku kreņķu un uztraukumu. Kas zina, kāpēc tā sanāca. Varbūt žūrija mazāku novērtējumu iedeva. Grūti pateikt.

Noskumusi gan neesmu. Nākamajā gadā konkurss būs atkal, un neizslēdzu iespēju, ka mēģināšu vēlreiz. Galu galā, tas ir vienīgais lielais konkurss, kurā jaunajiem māksliniekiem Latvijā sevi parādīt," stāsta Berezina.

Kā saka Sabīne, viņa vērtē dziesmu, nevis cilvēku, kurš to izpilda, taču Latvijā visbiežāk tiek balsots par mūziķi, kurš šobrīd ir populārs, un tādējādi viņa izpildītā kompozīcija paliek otrajā plānā.

Sabīne arī atklāj, ka viņai ļoti patikusi Eirovīzijas "veterāna" Ivo Grīsniņa-Grīšļa dziesma, un viņai no sirds žēl, ka mūziķim neizdevās iekļūt finālā. Tāpat viņas favorītu vidū ir arī Samantas Tīnas dziesma Stay, apvienība Eirošmits un Olgas Rajekas izpildītā dziesma Saule riet.

 "Ja Olgu Rajecku aizsūtītu uz Kopenhāgenu, domāju, ka viņa labi iznestu priekšnesumu. Viņa tomēr ir leģendāra dziedātāja, un es nemaz nebrīnītos, ka tieši viņa uzvar nacionālajā atlasē.

Dziesma Olgai ir laba, šovs un tautas dejas arī. Manuprāt, tam, ka dziesma ir latviešu valodā, nav nozīmes, jo Eirovīzijā bieži piedalās kompozīcijas, kuras nav angļu valodā, un reizēm konkursā pat skan dziesmas izdomātās valodās. Katrā ziņā, ja Rajecka aizbrauktu uz Kopenhāgenu, man nebūtu kauns," noslēgumā saka Berezina.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!