Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 13. februārī, 40 gadu jubileju atzīmē viens no populārākajiem un komerciāli veiksmīgākajiem britu mūziķiem, daudzas balvas ieguvušais un fanu mīlestību iemantojušais Robijs Viljamss (attēlā pa kreisi).

Pasaule par Viljamsu uzzināja aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, kad panākumus guva puišu grupa Take That. 1995. gadā Robijs savus biedrus pameta un uzsāka solo karjeru, kas viņam atnesusi daudzas balvas, bet 2004. gadā viņš tika uzņemts Lielbritānijas mūzikas slavas zālē kā deviņdesmito gadu panākumiem bagātākais britu mūziķis.

Kā solo mākslinieks Viljamss ir pārdevis visvairāk albumu Lielbritānijas vēsturē, un viņa kontā ir arī visvairāk - 17 - BRIT Awards apbalvojumu. Tāpat 2006. gadā viņš iekļuva Ginesa rekordu grāmatā - pēc pasaules tūres izziņošanas vienā dienā tika pārdotas 1,6 miljoni biļetes.

Līdz ar pasaules slavas un panākumu iemantošanu Robijs iesaistījās arī vairākās mīlas dēkās ar popmūzikas zvaigznēm un Holivudas aktrisēm, bet, neraugoties uz ziņām par attiecībām ar pretējo dzimumu, viņam savulaik piedēvēts arī homoseksuālisms - tiesa, prāvu pret vainīgajiem medijiem Viljamss uzvarēja.

Robijs ir precējies ar amerikāņu aktrisi Aidu Fīldu, ar kuru attiecības sāka 2006. gadā, un 2012. pasaulē nāca viņu meitiņa Teodora Roza. Ģimene mitinās Amerikā, un, lai gan mūziķis neslēpj, ka apsver iespēju atgriezties dzimtenē, pagaidām galīgais lēmums nav pieņemts.

Aizvadītā gada augustā Viljamss uzstājās Tallinas Dziesmusvētku estrādē, kur tika uzņemts viņa koncertturnejas Take The Crown ieraksts, un uz šo koncertu devās arī fanu pūļi no Latvijas.

Kā viena no galvenajām Viljamsa interesēm ārpus mūzikas tiek minēta aizraušanās ar NLO un dažādu paranormālu parādību izpēti - pats mūziķis šo hobiju skaidrojis ar vēlmi saprast bērnības bailes no savas mātes intereses par mistērijām, dēmoniem, burvjiem un citām mistiskām lietām. Intervijās Viljamss atzinies, ka pats NLO ir redzējis trīs reizes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!