Foto: Privātais arhīvs
Albānijas prezidents Bajrams Begajs svētdien īpašā ceremonijā piešķīris Albānijas pilsonību 27 gadus vecajai britu dziedātājai Duai Lipai, ziņo ārvalstu mediji.

Augsto pagodinājumu – pilsonību – Duai Lipai piešķīra par mākslinieces ieguldījumu albāņu slavas kaldināšanā starptautiskā mērogā, izmantojot savu mūziku. Prezidents Begajs sacīja, ka Lipa padarījusi albāņus slavenus visā pasaulē un viņam ir gods piešķirt popzvaigznei savas valsts pilsonību.

Albānija šobrīd svin 110. gadskārtu, kopš ieguva neatkarību no Osmaņu impērijas; pilsonība Lipai tika pasniegta kontekstā ar šo notikumu.

"Būšu albāniete ar dokumentiem," zvēresta nodošanā Tirānas rātsnamā teica dziedātāja, "ir neaprakstāms prieks par tādu pieņemšanu un mīlestību."

Pēc tam Lipa fotografējās jaunajai pases bildei un nodeva pirkstu nospiedumus. Vēlāk prezidentam viņa pateicās arī savā "Instagram" profilā.

Dua Lipa piedzima Londonā 1995. gadā. Viņas vecāki ir imigranti no Kosovas. Meitene sāka dziedāt piecu gadu vecumā un jau 14 gados savas dziesmas sāka publiskot "YouTube" platformā. Lipas tētis Dukagjins bija dziedātājs un ģitārists albāņu rokgrupā.

View this post on Instagram

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!