Foto: Privātais arhīvs

Janvāra izskaņā pašmāju mūziķis Ainars Bumbieris beidzot "iznāca no skapja" – viņš kopā ar dzīvesbiedru, arī mūziķi Sandri Mikudu (abi kopā attēlā), publiski pastāstīja gan par savu kopdzīvi, gan plānu pēc diviem gadiem attiecības noformēt oficiāli.

Tā kā Latvijā viendzimuma laulības nav atļautas, abi puiši sapratuši, ka, ja vēlas kļūt par laulātajiem draugiem, viņiem nav citas iespējas, kā to darīt ārpus valsts robežām - viņi plāno gredzenus mīt Kalifornijā.

"Tajā brīdī, kad legalizē viendzimuma laulības, uzreiz visi uzskati arī nedaudz mainās - cilvēki kļūst atvērtāki un daudz vairāk pieņem gejus, lesbietes, transpersonas, biseksuāļus. Manuprāt, tas var tikai kaut ko labu ieviest," raidījumā Bez tabu trešdienas, 13. februāra, vakarā atzinis Sandris. 

Kamēr vēl attiecības nav noformētas oficiāli, Ainars un Sandris kā savas mīlestības apliecinājumu un atgādinājumu vienam par otru nēsā volframa gredzenus.

"Pirms diviem, trim gadiem es domāju, priekš kam precēties, kam tas ir vajadzīgs, ka tas nav moderni. Bet, kad jūs apprecaties, attiecības uzreiz ir citā gultnē - pilnīgi citādi viens uz otru skatās. Kad jūs apprecaties, uzticība palielinās," pārliecināts ir Sandris.

"Tas netiek darīts reliģisku motīvu dēļ un Dieva priekšā. Tas vienkārši ir priekš sevis kā cilvēka - tā ir tāda kā solījuma došana uzticībai," piebilda Bumbieris, kurš kopā ar dzīvesbiedru aicina homoseksuāli orientētus cilvēkus sekot viņu piemēram un "iznākt no skapja".

Tiesa, abi mūziķi arī labi saprot, ka ne visi sabiedrības locekļi ir gatavi pieņemt netradicionāli orientētus cilvēku.

"Vienai paaudzei vismaz vēl ir jānomirst, un tad jau būs tikai jauni un moderni domājoši cilvēki," uzskata Bumbieris, kurš ar draugu kopā aprēķinājis, ka Latvijā homoseksuāls ir katrs desmitais cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!