Foto: LETA

Dziedātājs Intars Busulis savos sociālo tīklu kontos publicējis pārdomas par 24. februāra rītā sākto Krievijas agresiju pret Ukrainu, rakstot, ka tas ir prātam neaptverami un viņš līdz pat šīs dienas rītam ticējis, ka situācija ir risināma diplomātiskā ceļā.

Šobrīd viņš pauž, ka par klātienes koncertiem nevar būt ne runas, tāpat viņš iesaka saviem Krievijas faniem izvērtēt medijos piedāvāto informāciju.

Vēstījums publicēts gan latviešu, gan krievu valodā.

"Delfi" jau iepriekš rakstīja, ka džeza un popmūzikas dziedātājs Busulis, kura starptautiskā karjera lielākoties ir saistīta ar koncertēšanu Krievijā, dienu pirms iebrukuma Ukrainā sākuma pauda, ka negrasās no koncertiem Krievijā atteikties. Tiesa, viņš arī sarunā ar "Delfi" teica, ka tuvāko astoņu mēnešu laikā viņam nav ieplānoti ne lieli, ne privāti koncerti Krievijā.

"Es no visas sirds ticu, ka tikai labais vairo labo… un, ka tikai mīlestība spēj vienot...Ticēsim, ka veselais saprāts un sirdsapziņa atgriezīsies visiem, kuriem tā ir aizmiglota … Līdz pat šim rītam utopiski ticēju, ka šis jautājums ir risināms diplomātiskā ceļā…," 24. februārī raksta Busulis.

"Lai piedod mani mīļie mūzikas klausītāji Krievijā, bet šādos apstākļos par klātienes koncertiem pat nerunāsim… Iesaku izvērtēt visu jums medijos pieejamo informāciju un atgādinu, ka man nebija paredzēts tuvāko mēnešu laikā neviens koncerts Krievijā un tas nav ne jāpārceļ, ne jāatceļ," sociālajos tīklos vēsta dziedātājs.

Dienu pirms iebrukuma Ukrainā par pavasara koncertturnejas Krievijā atcelšanu paziņoja grupa "Prāta vētra". Grupai pirmais turnejas koncerts bija paredzēts 2. martā Sanktpēterburgā.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!