Foto: F64

Pašmāju mūziķis Gints Cālītis (attēlā vidū), kurš šovā Okartes skatuve uzstājās grupas Zvaigžņu zagļi sastāvā, ir liels velosipēdu cienītājs. Ikdienā puisis ar riteni nobrauc aptuveni 100 kilometrus, taču aizvadītajās brīvdienās viņš pieņēmis izaicinājumu – ar velosipēdu aizmīties no Ogres līdz Kolkai, pieveicot aptuveni 200 kilometru lielu attālumu.

"Mans maršruts bija Ogre - Rīga - Kolka. Vienas dienas laikā nobraucu 200 kilometrus. Braucu viens pats, un galamērķī bija paredzēta ballīte ar draugiem, kuri mani jau tur gaidīja.

Lai gan muskuļi nedaudz sāpēja pēc tālā ceļa, esmu pieradis ikdienā pārvietoties ar velosipēdu. Katru dienu pa Ogres rajonu nobraucu aptuveni 100 kilometrus," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta mūziķis.

Brauciens, par spīti vientulībai, esot bijis interesants. Cālītis izbaudījis dabu, reizēm braucis gar jūru un pat pamanījies nopeldēties.

"Kopumā man ļoti patika brauciens. Biju nodrošinājies ar ūdeni un telefona lādētāju - pārējo jau var nopirkt ceļmalas veikaliņos vai benzīntankos. Degvielas uzpildes stacijās vispār strādā ļoti atsaucīgi cilvēki - ļāva man uzlādēt telefonu," stāsta Gints.

Pēc ballītes mūziķis mājās atgriezies ar autobusu - draugu kompānijā, savukārt turpceļā Cālītis gandrīz iekļuvis avārijā.

"Uz līkuma, notiekot apdzīšanai, fūre mani gandrīz ietrieca grāvī, kurš pilns ar kokiem. Kopumā vērtējot autovadītāju attieksmi pret velobraucējiem, varu secināt, ka gribētos, lai savstarpējās attiecības ir labākas un velosipēdu vadītāji tiktu vairāk respektēti uz ceļa," uzskata Gints.

Taujāts, kā pēc tālā ceļa jūtas viņa dibens, mūziķis atbild, ka nekādu problēmu neesot. "Tāpēc ir izgudroti īpaši seksīgās riteņbraucēju bikses, kuras veidotas tā, lai pēc tam nebūtu jāmokās ar sāpošu dibenu," priecājas Cālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!