Foto: DELFI

Pazīstamā dziedātāja Candy jeb Liene Greifāne (attēlā) martā nonāca skandāla epicentrā, kad atklājās fakts par viņas braukšanu reibumā, kā dēļ dāmai uzlikts liegums auto vadīšanai. Lai gan toreiz Candy šo faktu sparīgi noliedza, nu viņa kanāla RīgaTV24 raidījumam Preses klubs atzinusies, ka tā patiešām bijis un atklājusi notikuma detaļas.

16. oktobra Preses klubā Liene beidzot apgaismojusi tautu par to, kas tad īsti ir ar viņas autobraukšanu. Viņa atklāj, ka auto braukšanu sākusi mācīties jau 2004. vai 2005. gadā un atceras, ka lai izietu medicīnisko apskati, bija "jāsamaksā 10 lati, jāparāda elpināšana un jāparāda, uz kura sāna grieztu lellīti". Viņa neatceras, ka kāds būtu pārbaudījis viņas redzi vai ko citu.

Daloties auto braukšanas pieredzē, Candy negaidīti atklāj, ka ātrums viņu biedē. "No ātras braukšanas un [braukšanas] pa granti man ir paniskas bailes. Bail pat sēdēt blakus, kur nu vēl pie stūres," nedzirdētu faktu Preses klubā atklāj dziedātāja, kura vēl 2011. gadā lepojās ar savu ātro bembi un faktu, ka viņai patīk braukt ļoti ātri, par ko gadījušās ķibelītes ar policiju.

Tagad Liene stāsta, ka koledžas laikā cietusi avārijā, kurā "ne pilnīgi lauzusi" kāju, sēžot blakus kādam pārgalvīgam braucējam. Beidzot Liene runājusi atklāti arī par braukšanu dzērumā, par ko šī gada pavasarī runāja teju visi Latvijas mediji.

"Es tev pateikšu pēc pieredzes. Maza auguma cilvēks kā es izdzer vienu vīna glāzi, domājot, ka nekas nebūs. Uzrādās promiles vienai pāri. Bet tu jūties skaidrā. Liela auguma vīrietis izdzers nulle septiņi, viņš jutīsies normāli, viņam uzrādīsies promiles pie četrām.

Tiesības jebkurā gadījumā atņem," pieredzē dalās dziedātāja, piebilstot, ka ir vainu mīkstinošie apstākļi, kas nosaka to, ka tiesības noņem uz īsāku laiku. 

"Ir, ka uz četriem gadiem var atņemt. Tas mazākais ir uz diviem gadiem, protams, tad, kad saprot, ka tas bijis viens krustojums. Šādā gadījumā man tā gadījās," savu pieredzi atklāj Liene.

Viņa atzīst, ka par to, ka nelielo gabalu varēja noiet ar kājām, bet šādos gadījumos domā jau tikai pēc tam. Viņa apliecina raidījuma vadītājam, ka liegumu divus gadus vadīt auto saņēmusi, jo policija pieķērusi viņu reibumā pārbraucot vienu vienīgu krustojumu.

Dziedātāja skaidro, ka tagad, mācījusies no kļūdām, mēģina pierunāt draudzenes, kuras, iedzērušas vīniņu, sēžas pie ruļļiem, tomēr nebraukt reibumā.

Tiesa, Lieni nedaudz nomierināt var repera Ozola pieredze - viņš raidījumam godīgi atzinies, ka braukšanas dzērumā dēļ tiesības zaudējis jau septiņas, astoņas reizes, bet vieglprātīgi turpinājis rullēt arī bez tiesībām. Tagad reperis pieņēmies prātā un ar to vairs nelepojas.

DELFI Izklaide jau rakstīja, ka Lienei Greifānei, pamatojoties uz kriminālsodu, tiesībām uzlikts liegums no 2013. gada 31. janvāra līdz 2015. gada nogalei. Toreiz dziedātāja gan dievojās, ka tā neesot taisnība, jo viņa alkoholu nemaz nelieto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!