Foto: F64

Populārais dziesminieks Kaspars Dimiters nekad nav slēpis, ka dzīvē daudz grēkojis, bet no pagrimuma viņu nereti glābusi mūža nozīmīgākā sieviete Līga, ar kuru viņš precējies jau 33 gadus – kopš 1979. gada 13. oktobra.

Intervijā žurnālam Ieva Dimiters cildina savu sievu un atklāj, kā abi iepazinušies. ”Laikā, kad mūsu dzīvokļa meitas istabiņā sava darba maiņu naktīs sāka nakšņot tēta drauga meita, viesnīcas Rīga bāra Skapis oficiante Līga Strode, es dzīvoju meiteņu sirdis iekarsējošā nebēdņa un topošā aktiera dzīvi.

Līga tam bija lieciniece. Viņa bija arī lieciniece manai pirmajai lielajai mīlestībai. No papēžiem līdz skaustam biju iemīlējies kādā Rīgas Modeļu nama manekenē. Vēstulītes no šiem dažiem mēnešiem guļ kārbiņā, zilu banti apvītas.

Kādā brīdī mēģināju knakstīties arī ap Līgu, taču tiku spēcīgi atšūts. Jutu - viņa ir cilvēks no citas planētas, kas tālāka no Zemes, tuvāka debesīm. Kāda lūzuma brīdī viņa sacīja, lai vairs nekad, nekad neuzplijos, jo viņa nekad, nekad nebūs tāda kā topošās mikroviļņu aktrisītes.

Tajā naktī mūs šķīra meitas istabiņas siena. Es gulēju savā, viņa savā sienas pusē. Raudājām abi. No rīta pateicu: ”Es gribu ar tevi precēties". Apprecējāmies. Šogad mūsu laulībai ir trīsdesmit trīs gadi.

Tāds lielīgs, iedomīgs, lecīgs jau varu sev likties kā pašpietiekams aplis, globuss, pampelmūzis. Taču, kad visu lieko nolobu, atzīstu savu nepilnību, grēcīgumu, vientulību, tad esmu absolūtā puse, bet Līga absolūtā mana otra puse," atklāts bijis Dimiters.

Protams, šajos gados bijušas arī vairākas krīzes, par kurām mūziķis labprāt stāstījis medijiem, turklāt Dimiteru pāra kāzu naktī nomirusi Harija Spanovska sieva, bet savu dzīves sievieti viņš nebeidz cildināt.

”Tādas sievietes kā Līga pasaulē otras nav. Viņa nav nedz bāba, nedz sekretārīte Kristīne, nedz geiša, nedz manekene, nedz maskulinizētā biznesmene, nedz čiksa. Viņa ir tieši tāda, kāda ir, - īsta," žurnālam Ieva stāstījis Dimiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!