Foto: DELFI

Šonedēļ pašmāju medijus pāršalca vēsts, ka pazīstamais Krievijas šahists Garijs Kasparovs lūdzis viņam piešķirt Latvijas pilsonību. Tas publiskajā telpā raisīja asas diskusijas, un savs viedoklis ir arī pašmāju dziedātājam Donam (attēlā), kuram šobrīd nav nekādu iebildumu, ja Garijs kļūtu par Latvijas pilsoni.

"Būtu jau forši. Viņš pasaulē ir šaha leģenda. Tam, ka Kasparovam piešķirtu Latvijas pilsonību, noteikti ir vairākas pozitīvās puses," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Dons, kurš arī pēdējā laikā ir aizrāvies ar šaha spēli.

Kā stāsta dziedātājs, viņam pret pilsonības piešķiršanu nebūtu nekādi iebildumi, taču tajā pašā laikā, pieņemot šādu lēmumu, vispirms jāizsver visi plusi un mīnusi, jo īpaši, kāds Latvijai, kā valstij, no tā būtu labums.

"Protams, ne man šāds lēmums būtu jāpieņem, bet es nedomāju, ka tas būtu kaut kas slikts, ja Kasparovs, kurš ieguvis daudzus ievērojamus titulus, būtu latvietis.

Ja jau Krievija varēja savu pilsonību piešķirt Žerāram Depardjē, kāpēc mēs nevarētu piešķirt šaha leģendai? Katrā ziņā, jāizsver, ko Latvija no tā iegūs," savu viedokli pauž mūziķis.

Jau vēstīts, ka Kasparovs lūdzis viņu uzņemt Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Savā iesniegumā viņš norādījis, ka viņa dzīve no jaunības dienām ir saistīta ar Latviju, kur 70. gados viņš guva nozīmīgas uzvaras šahā.

Arī Kasparova dēla māte ir Latvijas pilsone, savukārt dēlam ir uzturēšanās atļauja Latvijā, un viņš regulāri apmeklējot Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!