Foto: Scanpix

Šovasar apritēja septiņi gadi, kopš mūžībā devies amerikāņu dziedātājs Maikls Džeksons (attēlā). Uz viņa dzīvi joprojām tumšu ēnu met pedofilijas skandāls, un publiskajā telpā regulāri uzvirmo jaunas ziņas par viņa pāridarījumiem bērniem.

Lai gan 2005. gadā visās apsūdzībās par uzmākšanos nepilngadīgajiem Džeksons tika attaisnots, runas par mūziķa pastrādātajiem noziegumiem nepieklusa un joprojām nav rimušas pat pēc viņa nāves.

Šobrīd 33 gadus vecais horeogrāfs Veids Robsons 2013. gadā vērsās tiesā, apgalvojot, ka dziedātājs viņu bērnībā seksuāli izmantojis.

Tiesa, skandalozajā prāvā, kas noslēdzās 2005. gadā, Robsons sacīja, ka Džeksons nekad viņam neesot pieskāries, taču dažus gadus pēc mūziķa nāves viņš savas domas mainīja un vērsās tiesā.

Šonedēļ gaismā nākuši jauni fakti. Izdevums "Hollywood Reporter" vēsta, ka Robsona advokāts Vinss Finaldi aizvadītās nedēļas izskaņā tiesā iesniedzis materiālus, kas apliecina, ka Džeksonam bija izstrādāta vērienīga shēma, kā vervēt un pavedināt bērnus.

Finaldi ziņojumā tiesai teikts, ka Maikla Džeksona savulaik pārvaldīto multimediju izklaides uzņēmumu "MJJ Productions" un "MJJ Ventures" aizsegā īstenota ļoti pārdomāta shēma, kā manipulēt ar bērniem.

Uzņēmumi faktiski kalpojuši tikai vienam mērķim – ar to palīdzību atrasti un uz "Nekurzemes" rančo atvilināti bērni, kuri vēlāk kļuvuši par Džeksona seksuālās izmantošanas upuriem.

Nepilngadīgie ar iepriekšminēto uzņēmumu starpniecību aicināti bez maksas paciemoties rančo un aplaimoti ar dažādām dāvanām. Arī bērnu vecākiem veikli aizmālētas acis, un iesaistītie nemaz nav nojautuši, ka patiesībā kļuvuši par pavedināšanas upuriem.

Atgādinām, ka Robsons vairākus gadus mitinājās Džeksona "Nekurzemes" rančo. Lai gan prāvā, kas noslēdzās 2005. gadā, puisis sacīja, ka dziedātājs viņam nekad nav uzmācies, 2013. gadā viņš vērsās tiesā, apgalvojot, ka no septiņu līdz 14 gadu vecumam viņš seksuāli izmantots.

Toreiz viņš skaidroja, ka nekad nebija aizmirsis Džeksona pāridarījumus, taču ilgu laiku psiholoģiski un emocionāli nebija gatavs saprast, ka tā bijusi seksuāla uzmākšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!