Foto: Mango
Svētdien, 16. janvārī, ceturtdaļgadsimta jubileju atzīmē viena no populārākajām pašmāju dziedātājām – šajā dienā 25 gadi aprit Aishai jeb Aijai Andrejevai (attēlā), kura pēdējo gadu laikā iekarojusi nozīmīgu vietu Latvijas mūzikas dzīvē.

Aishas ceļš uz slavu sākās 2004. gadā, kad Lielvārdē dzimusī meitene piedalījās televīzijas šovā Fabrikas muzikālais teātris, kurā enerģiskā meitene guva skatītāju simpātijas un plūca uzvaras laurus - tieši šī šova laikā viņas talantu pamanīja un novērtēja arī maestro Raimonds Pauls, kurš arī vēlāk atbalstīja meitenes centienus iekarot skatuvi.

Pēc dalības šovā uzlecošā zvaigzne kopā ar sava tēva Aleksa grupu Opus Pro devās koncertturnejā, bet vēlāk ar pieredzes bagātajiem mūziķiem 2006. gadā ierakstīja savu debijas albumu Tu un es.

Intervijās dziedātāja nav slēpusi to, ka viņas muzikālo gaumi jau kopš bērnības ietekmējis tēvs - Aisha augusi, klausoties pasaules rokmūzikas klasiku, bet par vienu no saviem elkiem atzinusi Dženisu Džoplinu, kuras dziesmu Me and Bobby McGee izpildīja konkursā Jaunais vilnis 2009. gadā, kur viņa nopietnā konkurencē izcīnīja piekto vietu.

Kopš dalības televīzijas šovā, kas meitenei atnesa popularitāti, Aisha paguvusi spēkus izmēģināt gan kā raidījuma Mīl, nemīl! vadītāja, gan piedalīties šovā Divas zvaigznes un šova Dejo ar zvaigzni otrajā sezonā, viesoties pie latviešu karavīriem Afganistānā, filmēties seriālos un piedalīties teātra izrādēs, kā arī apliecināt sevi kā tautā iemīļotu skatuves mākslinieci, sniedzot koncertus un izdodot albumus.

Šobrīd Aishas kontā ir trīs albumi - jau minētais debijas albums Tu un es, 2008. gadā viņa izdeva solo albumu Viss kārtībā, mincīt, bet 2009. gada septembrī veikalu plauktos nonāca albums Dvēselīte.
Aizvadītais gads Aishas dzīvē ienesis nozīmīgas pārmaiņas - viņa mainīja dzīvesvietu un apmetās jaunā projekta ēkā Ķīpsalā, izšķīrās no drauga Ivara Celma, kā Latvijas pārstāve piedalījās starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, bet gada beigās viņa prezentēja pirmo pašas rakstīto dziesmu Kamoliņš un izteica vēlmi rebrendingoties par Aiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!