Foto: F64
Dziedātājas Jenny May jeb Maijas Stuģes (attēlā) Rīgas dzīvoklī britu īsspalvainajai kaķenītei Tifānijai nu jau pusotru mēnesi uzradies jauns draugs Filips. Četrkājainie murrātāji kļuvuši par labiem draugiem un jau tuvākajā nākotnē dziedātāja gaida ģimenes pieaugumu.

Iepriekš Jenny May bija pieradusi, ka laukos Jēkabpilī viņas kaķi pastaigājas pa āru un lielākoties uzturas ārpu telpām, taču Rīgas dzīvoklī dziedātājas četrkājainie draugi ir istabas kaķi. Lai gan abiem dzīvniekiem ir interese par to, kas atrodas aiz dzīvokļa durvīm, kaķiem ne visai patīk atrasties ārā. Turklāt Jenny May zina stāstīt, ka atliek vien britu īsspalvainās škirnes kaķi uz brīdi nepieskatīt, kā viņš tiek nozagts. "Britu īsspalvainos zog gan pavisam maziņus, gan lielus," tā sarunā ar izklaides portālu Mango zina stāstīt Jenny May. 

Sākotnēji, kad dziedātāja sāka mācīties Rīgā un dzīvoja kopmītnēs, par dzīvnieka iegādi nebija ko domāt, bet, kad Jenny May sāka dzīvot dzīvoklī, viņa aizvien biežāk sāka sapņot par kaķēna iegādi. Taču, izpētot piedāvājumus, dziedātāja secinājusi, ka kāroto minku iespējams iegādāties par 400 latiem, jo tieši šādu naudas summu maksāja britu īsspalvainais jeb, tautā dēvētais, britu zilais kaķis.

"Tad piedalījos LNT šovā Zvaigžņu lietus un savā draugu profilā biju ierakstījusi, ka meklēju britu īsspalvaino kaķēnu. Kāds cilvēks nāca uz Zvaigžņu lietus raidījumiem un bija pamanījis, ka meklēju britu īsspalvaino. Viņš ar savu draugu un paziņu starpniecību bija atradis šo kaķēnu, kas tikko bija piedzimis. Aizgāju un izvēlējos kaķēnu, turklāt minku es saņēmu dāvanā, un pēc diviem mēnešiem kaķenīte bija paaugusies un sāka dzīvot pie manis," atminas Jenny May. 

Tieši britu īsspalvaino kaķi dziedātāja izvēlējusies, jo šie kaķi ir apaļi kā lācīši, ar īsu spalvu un mīlīgi. Lai arī Jenny May runcītis Filips ir mazliet jaunāks par kaķeni Tifāniju, abi lieliski saprotas. "Arī vecuma starpība nav redzama, jo runčuks ir krietni apaļāks nekā kaķenīte. Abi kaķēni arī dzied. Dažkārt mēdz savā starpā kašķēties, bet dažbrīd omulīgi skraida pa dzīvokļa istabām," stāsta dziedātāja.

Ja iepriekš Jenny May kaķenīte ar mokām pārdzīvoja runču laiku, tagad viņai ir draudziņš, un Jenny May vairs nevajadzēs šajā laikā kaķenīti barot ar zālēm un uztraukties, ka viņa vispār nepieskaras ēdienam. Tiesa gan, ja britu īsspalvainās šķirnes kaķu pārim radīsies pēcnācēji, dziedātāja neplāno tos tirgot un uzsākt kaķu biznesu.

"Lai arī kaķenītei ir dokumenti, neesmu viņu vedusi uz kaķu izstādēm, kā arī reģistrējusi kaķu audzētāju klubā. Ja arī pati eju uz kaķu izstādēm, tad kaķenīte paliek mājās, jo es nedomāju ar kaķiem biznesu taisīt," viņa atklāj un piebilst, ka kaķēni viņai sniedz tikai un vienīgi mīlestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!