Foto: Privātais arhīvs

Šovā Okartes skatuve iepazītā jaunā dziedātāja Anita Intaite jeb Košā (attēlā) atklāj, ka viņai no dabas esot dots talants uz krāsām, ko meitene realizē arī profesionālajā darbībā. Košās dzīvē līdz ar mūziku ir vēl kāda aizraušanās – viņa ir profesionāla stiliste uz vizāžiste.

"Nopietni darbojos kā vizāžiste - stiliste jau labu laiku. Lielākoties strādāju privāti, pēdējā laikā daudz sanāk grimēt arī skatuves cilvēkus un slavenības. Piemēram, esmu stiliste muzikālajai apvienībai Neaizmirstulītes - viņām ir retro stila imidžs," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Košā.

Meitenei sanācis grimēt arī daudzus Okartes skatuves kolēģus, īpaši spilgtā atmiņā viņai arī sadarbība ar jauno dziedātāju Laimu Graudu, kuru Košā gatavoja ekstravaganto līgavu konkursam. Tomēr meitene atzīstas, ka, pucējot mūziķus, nekad nedomā par to, cik tie slaveni, bet gan izpauž savu radošos fantāziju.

Savas spējas viņa sapratusi, grimējoties pati un pucējot draudzenes. "Sapratu, ka man ir no dabas dots talants strādāt ar krāsām, tāpēc jāizmācās un jāstrādā šajā jomā. Arī Okartes šovā uz koncertiem sevi grimēju pati, reizēm arī kolēģu grimu pielaboju," atklāj dziedātāja.

Viņa uzskata, ka ar pareiza grima palīdzību ikvienu meiteni var padarīt skaistu. "Galvenais ir nepārspīlēt un akli nesekot modes tendencēm. Es negrimēju pēc noteiktiem šabloniem, bet individuāli skatos, kas katram jāizceļ, kādas krāsas piestāv. Ir muļķīgi gadījumā, ja, piemēram, modē ir oranžais, uzreiz krāsot oranžas acis un lūpas," noslēpumus atklāj Košā.

Viņai ir liels gandarījums, ja izdodas cilvēku uzkrāsot tā, kā viņš pats nekad nav uzdrošinājies un pats grimējamais par to ir sajūsmā. "Tas ir kā amerikāņu Ekstrēmajās pārvērtībās - cilvēks ir patīkami pārsteigts par savu izskatu. Tā ir mana lielākā alga - emocionālā iedvesma," stāsta Košā.

Košajai patīk savus sapucētos modeļus arī iemūžināt dzīvespriecīgās bildēs, kuras jau izpelnījušās apkārtējo apbrīnu. Meitene gan sevi par fotomākslinieci saukt nevēlas.

"Neuzskatu, ka tad, ja tev ir labs aparāts, tu uzreiz esi labs fotogrāfs. Fotografēšana ir mana sirdslieta - bildēju citu un savam priekam, taču par naudu to nekad nedarītu. Pieturos pie uzskata, ka cilvēkiem, kas tikuši pie laba aparāta, nav tiesību atņemt darbu profesionāliem fotogrāfiem," spriež Košā.

Lai gan pēdējā laikā Košajai ir daudz darba kā vizāžistei, mūziku viņa nebūt nav atstājusi otrajā plānā. "Strādāju pie jaunām dziesmām, un jau pēc Jāņiem mani varēs sastapt festivālā Pīlādzis. Ar stilistes darbu pelnu naudu, bet ar mūziku pašlaik dzīvojos pa studiju. Jau drīzumā mūzikā no manis būs kāda laba ziņa," atklāj Košā.

Galerijā: Košā un viņas veidotais grims (mākslas fotosesiju attēli ir pašas Košās fotografēti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!