Foto: DELFI
Populārā pašmāju deju mūzikas izpildītāja Liene Greifāne (attēlā) piedzīvojusi ļoti svarīgu un izšķirošu pagrieziena punktu savā karjerā – viņa vairs nedēvēsies par LieniCandy, kā bija ierasts līdz šim. Dziedātāja "atgriezusies pie savām saknēm", un māksliniece nolēmusi turpmāk kāpt uz skatuves ar savu īsto vārdu un uzvārdu.

Arī TV3 jaunā šova Izklausies redzēts, kurš skatītāju novērtējumam tiks sniegts marta sākumā un kurā Liene piedalīsies kopā ar tādiem skatuves māksliniekiem kā Olga Rajecka, Samanta Tīna, Ralfs Eilands un citiem, izplatītajā informācijā viņa pieteikta kā Liene Greifāne, un TV3 pārstāvji apliecināja, ka tagad dziedātāja vēlas, lai viņu dēvē šādi.

"No LienesCandy vārda esmu atteikusies jau kopš augusta. Candy sevi bija izsmēlusi, un bija iestājies radošais tukšums. Desmit gadu laikā bija daudz kas piedzīvots un visur būts. Vēlējos paņemt atvaļinājumu, kura laikā izlemtu ko darīt tālāk, taču jau pēc neilga laika sapratu, ka atgriezties deju mūzikā vairs nevēlos.

Visus šos gadus esmu rakstījusi samērā nopietnu un lirisku mūziku, kura gaidīja savu kārtu, kad jutīšos pietiekami pārliecināta un pieredzējusi, lai pienācīgā līmenī prezentētu to plašākai publikai. 

Šobrīd esmu tajā dzīves posmā, kad man vairs negribas skriet pēc visa jaunā, negribu skriet nekur. Vēlos laiku veltīt savai ģimenei, radīt kvalitatīvu mūziku, kuru varētu spēlēt lielajās koncertzālēs ar orķestri.

Šobrīd top mana jaunā koncertprogramma kopā ar diriģentu Māri Kupču, kurš ir piekritis aranžēt manas dziesmas. Kopā mēs izveidosim spilgtu un kvalitatīvu mūzikas priekšnesumu, kurš tiks izrādīts lielākajās koncertzālēs Latvijā.

Savu tālāko karjeru vēlos uzsākt ar savu īsto vārdu, dodot jaunu startu un elpu gan sev, gan jaunajam muzikālajam tēlam," sarunā ar DELFI Izklaide pastāsta Liene

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad māksliniece rebrendingojusies un manipulējusi ar skatuves vārdiem. Par Lieni plašāka sabiedrība uzzināja tālajā 2004. gadā, kad viņa piedalījās šovā Fabrikas muzikālais teātris. Toreiz dziedātāja sevi dēvēja par Candy.

Savukārt 2011. gadā mūziķe nāca klajā ar paziņojumu, ka vēlas iekarot starptautisko tirgu, tādēļ dziedātāja savu skatuves vārdu Candy nolēma papildināt ar vārdu Liene. Toreiz viņa atklāja, ka savu pseidonīmu vēlas padarīt oriģinālāku.

"Ja meklētājā Google ieraksta vārdu "Candy", tad tur var atrast visu ko, bet neko par mani. Domu pievienot skatuves vārdam Candy savu vārdu man ieteica raidījumu par Eirovīziju veidotāji," toreiz sarunā ar DELFI Izklaidi savu izvēli skaidroja Liene. 

Tāpat jāpiemin, ka 2011. gadā Liene arī nomainīja uzvārdu - viņa oficiāli šķīrās no sava vīra un dēliņa tēva Arta Bronuša un atgriezās pie meitas uzvārda Greifāne, īpaši uzsverot, lai par Bronušu viņu vairs nedēvē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!