Foto: AFI

Latviešu iemīļotā dziedātāja un 2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova (attēlā) šogad atzīmē apaļu jubileju - 23. jūnijā, tieši Līgo svētkos, dziedātāja svin četrdesmito dzimšanas dienu. Šis ir zīmīgs gads arī ar to, ka aprit 20 gadi, kopš mūziķe uzsākusi savu radošo darbību.

Plašāka publika par Mariju uzzināja 1994. gadā, kad viņa uzsāka sadarbību ar komponistu Raimondu Paulu, kurš Mariju pamanīja kādā no televīzijas talantu šoviem.

Abu mūzikas sfēras darboņu sadarbība izveidojās pat ļoti veiksmīga - Marija šo gadu laikā kļuvusi par populāru un tautā iemīļotu dziedātāju. Arī dziedātājas pirmais solo albums До светлых слёз (1998), kurš izdots krievu valodā, tapa ar maestro palīdzību.

Naumovas pirmais albums latviešu valodā tika izdots 2000. gadā - Ieskaties acīs Latvijā ieguva platīna diska statusu. Albuma ietvaros viņa izveidoja sadarbību ar Niku Matvejevu, Elīnu Garanču un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu kori.

Naumova paspējusi sevi pierādīt arī starptautiskā līmenī - 2002. gadā, izpildot dziesmu I Wanna, viņa uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā. Viņa bijusi līdz šim vienīgais Latvijas pārstāvis, kurš spējis plūkt uzvaras laurus Eirovīzijā.

Turpmāko gadu laikā Marija izdevusi vairākus albumus un veiksmīgi piedalījusies arī mūziklā, kurš veidots pēc Viktora Igo romāna Nožēlojamie motīviem. Marija šajā mūziklā, kas tika izrādīts 2007. gada nogalē un 2008. gada sākumā, atveidoja Fantīnes lomu.

Naumova piedalījusies arī pašmāju šovā Dejo ar zvaigzni. Lai gan toreiz uzvaru ieguva dziedātājs Lauris Reiniks, Marija ar partneri Agni Rūju iekļuva labāko dejotāju trijniekā. Liela daļa šova skatītāju toreiz ar visu sirdi un dvēseli juta līdzi mūziķei un turēja par viņu īkšķus.

Savukārt neilgi pirms dalības šovā, 2006. gada 12. septembrī, Marija apprecējās ar uzņēmēju Raiti Bullīti. Abu laulībā dzimis arī dēliņš Artūrs. Tā kā Naumovai vienmēr sirdij tuva un mīļa bijusi Francija, kopā ar ģimeni viņa pārcēlās uz dzīvi Parīzē.

Šī gada maijā dziedātāja atgriezās Latvijā, lai pašmāju publikai prezentētu savu janāko DVD Pusnakts Parīzē, kurā ir apkopotas liriskākās un skaistākās franču melodijas. Uz pasākumu bija ieradušies visi dziedātājas tuvākie draugi un daiļrades cienītāji, tajā skaitā arī Raimonds Pauls.

Neilgi pirms prezentācijas, maijā, Marija Intervijā žurnālam Ieva stāstīja, ka viņas ikdiena šobrīd ir dzīve Francijā: viņa rūpējas par dēlu Artūru, dodas iepirkties uz tirdziņiem un turpina nodarboties ar mūziku - pilnveido sevi, apmeklē mēģinājumus un cenšas realizēt savas idejas.

Līgo vakarā Marijas daiļrades cienītājiem ir iespējams ar viņu sastapties Krastmalā, kur notiks Rīgas lielā ielīgošana.

Koncertā piedalīsies pats maestro Raimonds Pauls, kurš pauž lielu prieku, ka izdevies pierunāt Latvijā reti muzicējošās skatuves zvaigznes Mariju Naumovu un Laimu Vaikuli piedalīties Līgo Rīga pasākumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!