Foto: Privātais arhīvs
Šovā Okartes skatuve iepazītā dziedātāja Laura Raila (attēlā) pēdējā laikā sadarbojas ar vairākiem tumšādainajiem cilvēkiem, un šo sadarbību rezultātā viņai radušās skumjas pārdomas par Latvijas sabiedrību.

"Man diemžēl nācies secināt, ka Latvijā valda drausmīgs rasisms. Brīžiem par saviem tautiešiem ir tāds kauns un sajūta, ka mēs nākam no dziļa meža. Par šo problēmu ir jārunā skaļi un bērniem jau no bērnības jārāda, ka cilvēki ir ne tikai balti. Kādēļ kāds jānostāda zemākā pozīcijā?

Vai ādas krāsa nozīmē to, ka cilvēks ir slikts vai dumjš, noteikti nē!" sarunā ar DELFI Izklaide retoriski jautā Raila.

"Piemēram, es pašlaik sadarbojos ar melnādaino dziedātāju no Āfrikas, Togo, un, palasot interneta komentārus par mūsu jauno dziesmu, ir ļoti maz komentāru par kodolīgu mūzikas kritiku vai atzinību. Ir pārsvarā nievājoši komentāri par ādas krāsu," novērojusi dziedātāja.

"Cik gudrs ir cilvēks, kurš otru līdzcilvēku var apsaukāt par mērkaķi vai sūtīt atpakaļ uz koku. Man, goda vārds, ir kauns par to, ka mēs mūsu Latvijā esam tik prasti," patiesi sašutusi ir Laura.

Dziedātāja arī atgādina, ka Latvijā dzīvojošajiem citas rases pārstāvjiem nācies daudz ciest dēļ savas ādas krāsas - šova Okartes skatuve laikā tas pārdzīvojumus radījis Lingitai Linai Bopulu, bet tagad sabiedrības nežēlastībā interneta komentāros kritis nigērietis Dominiks, kurš piedalīsies Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

"Mēs dzīvojam modernā laikmetā. Mēs nevaram būt mežoņi. Kādēļ atšķirīgajiem pa ielu jāstaigā kapucē, lai tikai noslēptos no skatieniem?

Pēdējā laikā diezgan daudz sanācis dzīvot Zviedrijā, tur ir visdažādāko rasu pārstāvji un visi spēj sadzīvot. Neviens uz ielas neskatās un neatskatās, visi ir līdzcilvēki. Kad mūsu mazā Latvija sapratīs, ka ar šādu attieksmi mēs labāki nekļūstam?

Es tiešām ceru, ka cilvēki, kas šo te lasa aizdomāsies. Nevienam nenovēlu būt nesaprastam, nepieņemtam, tas ir grūti," savus līdzcilvēkus mainīt attieksmi aicina Laura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!