Foto: DELFI

Lai gan jaunā dziedātāja Laura Raila (attēlā) šovā Okartes skatuve 2 pavadīja vien nedēļu, viņa kļuva pietiekami populāra, lai vedinātu viltvāržus uz blēdībām – Lauras vārdu un attēlus neģēļi internetā jau izmanto, lai iepazītos un izkrāptu kredītu Zelta Zivtiņai.

"Pirms nedēļas portālā draugiem.lv man pienāca ziņa no nepazīstama vīrieša, ka es esot piereģistrējusies iepazīšanās portālā xklubs.lv un prasot Zelta Zivtiņas kredītu. Gribu informēt, kas tas nav nedz mans profils, nedz telefona numurs, kas tur noradīts," DELFI Izklaide par nepatīkamo starpgadījumu informē Laura.

Pēc šīs ziņas saņemšanas meitene vērsusies pie iepazīšanās portāla administrācijas ar lūgumu viņas bildes izdzēst. Tās izdzēstas, taču Lauras nedienas ar to nav beigušās.

"8. aprīlī man atkal pienāca ziņa, jau no cita vīrieša. Viņš iepazīšanās portālā sarakstoties ar viltvārdi un sācis šaubīties, vai tā tiešām esmu es," stāsta dziedātāja. Viņa portālā xklubs.lv atkal atradusi savu profilu, šoreiz ar citām savām bildēm.

Meitene atkal vērsusies pie administrācijas, liekot izdzēst viltus profilu, kā arī ielikusi pie tā komentāru, ka bildes zagtas, taču šoreiz viņas ziņas ignorētas un komentārs izdzēsts. Viņa izlēmusi rīkoties citādāk - meitenes draugs piezvanījis uz telefona numuru, kurš viltus profilā uzrādīts kā Lauras Railas numurs.

"Pacēla kāda meitene. Viņa bildes nevarot izņemt, jo parole esot pieejama tikai kādam vīrietim vārdā Mareks, viņš esot zadzis manas bildes, un meitene par to neatbild. Jautājums - tad kāpēc profilā minēts meitenes telefons," spriež Laura. Viņa domā, ka, iespējams, kritusi par upuri vērienīgākai krāpnieku bandai.

"Varbūt tas ir kāds grupējums, kur meitenes prasa Zelta Zivtiņas kredītus un tos tālāk nodod jau minētajam Marekam. Nemaz nešaubos, ka ir tādi cilvēki, kas uzķeras," viltvāržu mērķi atšifrēt cenšas dziedātāja.

Tā kā meitenes zagtās fotogrāfijas no portāla izņemtas nebija vēl otrdienas, 10. aprīļa, pēcpusdienā, Laura vērsusies policijā ar iesniegumu par bilžu zādzību.

"Ar šo iesniegumu vēlos panākt, lai cilvēki, kuri vēlas slēpties zem svešām bildēm, padomā par sekām. Ar šādu situāciju noteikti saskāries ne viens vien iedzīvotājs, tādēļ ir jāmēģina šī lieta risināt.

Ir patīkami, ja tevi atbalsta muzikālajās gaitās, raksta vēstules, bet kad slēpjas aiz svešām bildēm, uzdodoties par kādu, kas redzēts televīzijā, tas sāk palikt par traku. Novēlu tiem, kas slēpjas aiz maskas, pievērsties vairāk sev un savai dzīvei," teic Laura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!