Foto: DELFI

Otrdien, 19. martā, jubileju svin viens no populārākajiem un apspriestākajiem Krievijas estrādes māksliniekiem Valērijs Ļeontjevs – viņam šajā dienā aprit 70 gadu.

1972. gada 9. aprīlī Ļeontjevs sniedza savu pirmo solokoncertu Vorkutas Ogļraču un celtnieku kultūras namā. Savukārt slavas virsotnē viņš nonāca pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad par kolorīto, spilgto skatuves mākslinieku fanoja visā plašajā Padomju Savienībā.

Ļeontjeva parādīšanās uz skatuves reti kuru atstāj vienaldzīgu, un viņš joprojām nav zaudējis agrāko asumu – mākslinieka priekšnesumi allaž ir pārdomāti šovi ar krāšņiem tērpiem, dejotājiem un instalācijām.

Lai gan Ļeontjeva tēls un uzstāšanās maniere vienmēr vērtēta pretrunīgi, dažiem liekot sajūsmināties, bet citiem – vīpsnāt, viņš tomēr izpelnījies estrādes leģendas statusu un kļuvis par daudzu jauno mākslinieku elku.

Ļeontjevs savas karjeras laikā ir uzstājies ne tikai Eiropā un Āzijā, tostarp arī Indijā, bet arī ASV un pat Austrālijā, un viņa popularitāti pamazām izplēnēt sāka tikai gadu tūkstošu mijā.

Mākslinieks ir saņēmis neskaitāmus apbalvojumus un medaļas, izdevis vairāk nekā 20 mūzikas albumus, piedalījies vairākās filmās un mūziklos un sildījis miljoniem klausītāju sirdis dažādās pasaules valstīs.

Kas interesanti, Padomju Savienība savas pastāvēšanas laikā ne reizi nepiedalījās starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija". Tiesa, 1987. gadā pavīdēja doma uz konkursu sūtīt Ļeontjevu, tomēr šī ideja neguva atbalstu komunistiskās partijas biedru vidū.

Savukārt par savu privāto dzīvi Ļeontjevs vienmēr runājis izvairīgi. Par viņa dzīves svarīgāko sievieti tiek dēvēta Ludmila Isakoviča, ar kuru mākslinieks ir kopā jau vairāk nekā 45 gadus. Šī savienība oficiāli tika noformēta tikai 1998. gadā.

Gana bieži Ļeontjeva vārds presē izskanējis arī saistībā ar plastiskajām operācijām. Tiecoties pēc mūžīgās jaunības, viņš ne vienu reizi vien gūlies zem skalpeļa, un šī iemesla dēļ viņa seja kļuvusi gandrīz nedzīva.

Zināms, ka Ļeontjevs plastisko operāciju maratonu savulaik sācis ar plakstiņu pacelšanu. Skumjā kārtā operācija nebija pārāk veiksmīga – tās laikā tika traumēts augšējā plakstiņa muskulis. Šī iemesla dēļ viņš nevarēja aizvērt acis, tādēļ nācās veikt vēl vienu operāciju. Vēlāk viņam veikti vēl citi uzlabojumi – deguna korekcija, sejas ādas nostiepšana un virkne citu procedūru.

View this post on Instagram

#валерийлеонтьев #деньрождения #леонтьев #valeryleontiev #leontiev

A post shared by Валерий Леонтьев (@valera_leontiev) on Mar 18, 2019 at 1:58pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!