Foto: F64

Pēc tam, kad pazīstamās dziedātājas Diānas Pīrāgas-Cesto vīrs Frenks Cesto (pāris attēlā) nācis klajā ar publisku paziņojumu par sievas it kā nevaldāmo dabu, māksliniece vairs nespēj klusēt. Atklātā intervijā DELFI Izklaidei Diāna atklāj gadiem slēptus faktus no privātās dzīves, kurus bija cerējusi publiski necilāt.

Krāpis sievu jau grūtniecības laikā

Diāna atklāj, ka attiecības, kas ārēji izskatījušās kā pasaka, sākušas šķobīties jau pirms pāra kopīgā dēliņa piedzimšanas pirms nepilniem diviem gadiem. "Biju stāvoklī devītajā mēnesī, kad viņš negaidīti aizbrauca uz Baltkrieviju pie savas bijušās mīļotās.

7. aprīlī viņš šķērsoja robežu, 30. aprīlī piedzima mūsu dēls. Neslēpšu, tolaik domāju, ka es vienkārši sevi nogalināšu," pārdzīvojumu atceras dziedātāja.

Atbraucot Frenks pat necenties noliegt, ka apciemojis veco draudzeni. Viņš pat esot pasniedzis Diānai saderināšanās gredzenu, ko iepriekš valkājusi Baltkrievijas draudzene. Gaidībās esošā sieviete bijusi izmisumā, taču neredzējusi izeju – tūlīt pasaulē bijis jānāk bērniņam.

"Kad Leons piedzima, mūsu attiecības uzlabojās. Priecājos, ka vīrs pieskata bērnu, palīdz audzināt. Pēc diviem mēnešiem uzstājos ar koncertu, un man klāt pienāca kāda sieviete. Latviete. Viņa paziņoja, ka esot Frenka mīļākā," atceras Diāna.

Arī šajā reizē Frenks neko neesot centies noliegt. Nabaga dziedātāja piedzīvojusi pamatīgu krīzi, taču neredzējusi izeju – bērniņš bijis mazs, viņa ticējusi, ka ģimeni var glābt.

"Saprotiet, man jau bija izjukušas attiecības ar pirmā bērna tēvu, negribējās atkal pieļaut to pašu, gribēju cīnīties par ģimeni," atklāti stāsta māksliniece.

Kamēr sieva strādā, vīrs dzīvo ar citu

Lai gan Cesto saime ilgstoši radījusi teju paraugģimenes iespaidu, šī gada martā Diāna saņēmusi tik spēcīgu triecienu, ka vairs nespēj vīram piedot.

Pirms kāda laika Diāna sākusi strādāt uz Tallink kruīza kuģa. 1.martā dziedātāja uz trim stundām ieradusies Rīgā un taisnā ceļā devusies uz dzīvokli, jo vēlējusies satikt dēliņu, kurš mājās atstāts tēta gādībā.

"Zvanīju vīram, viņš necēla klausuli. Atbraucu uz mūsu īrēto dzīvokli Valdemāra ielā. Otrās durvis bija ciet, bet šo durvju atslēgas man nav. Uz šo dzīvokli pārvācāmies pirms pusgada, bet vīrs visu laiku vilcinājās uztaisīt man atslēgu dublikātu," stāsta Pīrāgs.

Viņa saukusi palīgā mājas pārvaldnieku Rolandu, kurš, pārliecinājies, ka sieviete minētajā dzīvoklī deklarēta, ar meistara palīdzību ļāvis atmūķēt durvis. Aina, kas pavērās dzīvoklī, dziedāju pagalam šokējusi.

"Virtuvē bija pudele vīna un divas tukša glāzes. Guļamistabā, manā gultā, ko es par savu naudu pirku, bija citas sievietes veļa. Ne bērna, ne kāda cita tur nebija," atceras Diāna. Toties dzīvoklī stāvējušas svešas sievietes mantas, tostarp pase.

Bail, ka dēliņš redzējis seksuālas darbības

Diāna tvērusi pēc svešās pases, lai noskaidrotu, kas tā par sievieti, kura slepus dzīvo kopā ar viņas vīru un mazo dēliņu.

"Dokumenti piederēja 52 gadus vecai itālietei. Noskaidroju, ka Latvijā viņa ir jau kopš 26. februāra. Visu šo laiku šī svešā sieviete bija dzīvojusi manā dzīvoklī, turpat bija mans dēliņš! Bail pat iedomāties, ko dēlam nācās redzēt.

Zinot, ka Frenks ir ļoti "karsts" vīrietis un viņa seksuālajām fantāzijām nav robežu, bail pat iedomāties, ko varētu būt redzējis vai dzirdējis bērns.

Viņa bija ķemmējusi savus matus ar mana bērniņa ķemmīti – tā visa bija pilna svešiem matiem," izmisumā stāsta divu bērnu mamma.

Frenks šo situāciju pavērsis pretēji. Viņš policijā uzrakstījis iesniegumu par to, ka Diāna ielauzusies viņa dzīvoklī, lai gan dziedātāja tur dzīvo un esot arī deklarēta. Frenks apsūdzot sievu zādzībā, jo viņa paņēmusi svešās sievietes pasi kā pierādījumu, ka itāliete viesojusies dzīvoklī.

Šaubās par vīra veselo saprātu

Nostrādājusi uz kuģa, 3. martā Diāna atkal atgriezusies Rīgā, un šoreiz viņa uz savu dzīvokli devusies kopā ar policiju un lieciniekiem, kuru starpā bijusi arī viņas mamma, leģendārā dziedātāja Olga Pīrāgs, pie kuras sieviete ar bērniem pārvākusies pēc skandāla.

"Frenks visu policistu un bērna klātbūtnē manu mammu lamāja par bitch," atceras māksliniece. Tā kā ar vīru nav bijis iespējams mierīgi vienoties, mamma devusies braucienā uz ārzemēm, bet Diānu kā vienīgo ģimenes apgādnieci gaidījis darbs uz kruīza kuģa, māksliniece izlēmusi bērnus ņemt līdzi uz kuģa.

"Darba kolēģi, uzzinājuši, kas par lietu, bija ļoti saprotoši, tika noorganizēta auklīte. Frenks to tagad gatavojas pavērst pret mani – es esot izbraukusi ar bērnu ārpus valsts bez viņa atļaujas. Bet man nebija variantu. Es gribēju pasargāt bērnu," godīgi atklāj Diāna.

Interesanti, ka pēc visām šīm nebūšanām vēl pagājušajā sestdienā Frenks ierosinājis sievai viņas koncertā kopā papozēt presei, lai parādītu, kādi abi saskanīgs pāris.

"Jautāju, kur tad palikusi viņa draudzene no Itālijas. Frenks paziņoja, ka no viņas šķiroties. Tajā pašā laikā man no policijas pienāca ziņa, ka vīrs mani apsūdz mīļākās pases zādzībā. Teicu, ka, ja jau viss kārtībā, lai atsauc iesniegumu. Atteicās.

Viņš ārēji izliekas, ka mani mīl, bet viņā iekšā dzīvo cits cilvēks. Tur vajadzētu kādam psihologam papētīt, nezinu, vai viņam ir normāla galva," nopūšas Diāna.

Dēla apciemojums beidzas ar šausmām; glābj kaimiņi un policija

Šīs nedēļas laikā konflikts starp abiem pieņēmis īpašus apmērus. "Pirmdien ierados dzīvoklī, lai paņemtu savas mantas. Viņš sagrāba mani un sāka uzmākties. Turēja tik cieši, ka man tagad ir zilumi uz rokām.

Sapratu, ka nespēju pret viņu cīnīties, sāku raudāt. Viņš uzreiz mainījās, sāka mani bučot. Es aizbēgu," atceras māksliniece.

Nākamajā dienā sieviete vedusi vecāko meitu uz baseinu un automašīnu uz remontu. Tā kā viss darāmais bijis turpat netālu no vīra dzīvokļa, bet Frenks ļoti lūdzies, lai ļauj satikt dēlu, Diāna apžēlojusies.

"Redzēju, ka viņš ir labs un uzvedas normāli, atstāju Leonu pie viņa, sakot, ka aizbraucu uz stundiņu saremontēt mašīnu," atceras Diāna.

Kad pēc noteiktā laika viņa kopā ar meitu Anželiku devusies pakaļ dēlam, Frenks esot uzklupis deviņus gadus vecajai Anželikai, kura patēvam vēlējusies atdot datora lādētāju.

"Es ar Leona ratiņiem jau stāvēju pie lifta. Viņš agresīvi ievilka meitu iekšā, aiztaisīja durvis. Atrāvu durvis un teicu Anželikai, lai skrien prom, bet viņš tikmēr izrāva no ratiem Leonu, atņēma man telefonu, mašīnas atslēgas un iegāza man pa žokli.

Viņš aizsvieda prom ratus un paziņoja, ka Leonu man neatdos. Tāpat viņš kliedza, ka Anželika esot gribējusi nozagt viņa vadu. Vai tas ir normāli?" notikumus atceras Diāna.

Vīrietis ārdoties esot saplēsis sievietes drēbes, un Diāna sākusi saukt palīgā. Laimīgā kārtā viņu sadzirdējuši kaimiņi – uz strīda vietu ieradušies ļaudis no vairākiem dzīvokļiem, tostarp, dziedātāja Aija Andrejeva.

"Viņš lūdzās, lai nesauc policiju, bet izsaucām," atceras Pīrāgs.

Bērnu atgūst tikai ar policiju

Liktenīgajā naktī policija Cesto ģimenes dzīvoklī sēdējusi līdz diviem naktī, lai piefiksētu visu notikušo. Šajā laikā mazais Leons aizmidzis.

"Policijas klātbūtnē vienojāmies, ka no rīta atbraukšu dēlam pakaļ," atceras Diāna. Kad sieviete gribējusi sēsties mašīnā un doties prom, Frenks vispirms nav vēlējies atdot auto atslēgas.

Pēc tam izrādījies, ka viņš no atslēgas izņēmis imobilaizeru, lai es nevarētu aizbraukt," atceras māksliniece.

Viņa izlēmusi situāciju atrisināt nākamajā dienā. No rīta, ierodoties pakaļ dēlam, Diāna secinājusi, ka Frenks nakts laikā nomainījis durvju slēdzeni. Sieviete baidījusies viena ieiet dzīvoklī, tāpēc viņa palūgusi mājas pārvaldnieku nākt kopā ar viņu.

Vīrs nav vēris vaļā durvis, tāpēc atkal nācies saukt policiju. Likumsargi paziņojuši, ka Frenkam nav tiesību aizliegt sievai, kura dzīves vietā ir deklarēta, ierasties pašas mājoklī. Sieviete paņēmusi bērnu, atradusi arī pazudušo detaļu no automašīnas atslēgas un devusies prom.

Šobrīd visi fakti ir iesniegti policijā, un dziedātāja apņēmusies lietu kārtot tālāk ar likuma spēku.

"Es negribu nekādus apmelojumus, lai runā pierādījumi. Man ir daudz liecinieku, visam, ko stāstīju, ir cilvēki, kas to var apliecināt," uzsver māksliniece.

Franču finansists patiesībā esot pabalstu kārs bezdarbnieks

Diānai visvairāk bail, ka vīrs ar dēlu varētu izbraukt no valsts bez viņas ziņas. Lai gan medijos vīrietis tiek pasniegts kā franču finansists, Cesto kungs esot bezdarbnieks, kurš dzīvojot uz sievas rēķina.

"Viņš oficiāli skaitās bezdarbnieks kā Latvijā, tā Francijā. Bērnam ir dubultā pilsonība. Tas nozīmē, ka viņš var nozagt bērnu, izbraukt no valsts.

Es zinu, ka, lai dotos ārpus Latvijas, būtu nepieciešama mana pilnvara, bet tikpat labi zinu, ka uz robežām nekādas pārbaudes nenotiek. Nozagt bērnu ir pavisam viegli," atklāj māksliniece.

Viņa atklāj, ka vīrs jau iepriekš paudis vēlmi kopā ar bērnu doties dzīvot uz Franciju, kur bezdarbniekiem ar bērniem pienākas labi pabalsti un valsts apmaksāts dzīvoklis.

"Viņš grib man atņemt dēlu, lai Francijā labi dzīvotu uz viņa rēķina," šausminās Diāna. Sieviete atklāj, ka ģimenē visu šo laiku bijusi vienīgā pelnītāja. "Es maksāju par visu – uzturēju viņu un bērnus, maksāju par medicīnu, par kopīgiem ceļojumiem, pat drēbes viņam pirku.

Viņš ir bezdarbnieks, kurš šad tad saņēma kaut kādu melnu naudu. No kurienes tā nauda viņam nāca? Nezinu, pieļauju, ka kaut kas netīrs," atklāj Diāna.

Vīrs esot teicies, ka maksājot par dzīvokli, bet nu Diāna noskaidrojusi, ka par to iekrājies 3000 eiro parāds.

Fiziski ietekmējis dziedātājas deviņgadīgo meitu

Dziedātāja atklāj, ka viņas deviņus gadus vecajai meitai Anželikai esot bail no patēva. "Kad es dodos strādāt uz kuģa, meita dzīvo pie manas mammas, esmu speciāli uzrakstījusi viņai pilnvaru.

Anželikai ir bail atrasties kopā ar Frenku," nopūšas Diāna. Viņa atklāj, ka pagājušā gada septembrī esot bijis gadījums, kad Frenks esot pacēlis roku pret viņu un viņas meitu.

"Jau toreiz iejaucās policija. Frenks uzsita man uz acs milzīgu fingāli, bet meita skolā kliboja. Toreiz viņam piedevu, cerēju, ka agresivitāte pāries.

Kaimiņi man atklāja, ka bijusi arī situācija, kad Anželika stundu ārā raud, jo baidās ieiet dzīvoklī, kur atrodas Frenks. Varbūt esmu piedevusi par daudz, bet es tik ļoti gribēju nosargāt ģimeni.

Es viņam tik daudz piedevu, lūdzu nebūt agresīvam pret bērniem. Frenkam jau ir trīs bērni , kuri aug Francijā, bet ar kuriem viņš nekontaktējas. Tuvinieki mani brīdināja, ka tas jau uz kaut ko norāda – kā tēvs var neinteresēties par bērniem?" stāsta piekrāptā sieviete.

Nu viņa vairs saviem bērniem pāri darīt neļaus. Sieviete runājusi ar advokātu un, ja nebūs iespējams vienoties mierīgā ceļā, gatava laulību šķirt un dēla aizbildniecību kārtot tiesā.

"Es cerēju to izdarīt mierīgi, bez publiska skandāla. Bet viņš to uzsāka. Ja grib viņš skandālu, būs. Visu, ko es saku, var apstiprināt liecinieki, un tad viņš patiesi var zaudēt tiesības uz dēlu.

Mana mamma jau tagad saka, ka tas, ko bērniem nodarījis Frenks, viņiem ir reāla trauma. Manai meitai ir bail no viņa, viņai stresa dēļ ir problēmas ar svaru. Tas, kas nodarīts dēlam, viņa acu priekšā dzīvojot ar citu sievieti, ir pāri manai uztverei.

Mamma uzskata, ka Frenkam vajag vispār liegt tikties ar bērniem. Es tā nevaru. Man šķiet, ka bērnam vajadzīgs tēvs," uz mierīgu izlīgumu cer Diāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!