Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA/Publicitātes foto

2019. gada "Eirovīzijas" uzvarētājs Dankans Lorencs ir viens no tiem retajiem laureātiem, kas pēc uzvaras nav nonācis aizmirstībā nedz savā dzimtenē Nīderlandē, nedz citviet. Nesen viņš viesojās Latvijā, lai uzstātos mūsu atlases konkursā "Supernova", bet tagad, 8. martā, laiž klajā jaunu dziesmu "Skyboy" un izziņo albumu. Sarunā ar portālu "Delfi" Lorencs pastāstīja par paša novērotajām tendcencēm "Eirovīzijā", kā arī sniedza ieteikumus tiem, kas vēl tikai grasās pieteikt savu dziesmu "Eirovīzijas" atlasēm turpmāk.

Atrodiet māksliniekus, kuriem nav bail stāstīt pašiem savu stāstu! Nevajag meklēt iespējas pielīdzināties citiem, jau izdziedātiem stāstiem. Protams, būtiska ir dziesma: ja pati dziesma nav pirmajā vietā, bet priekšplānā tiek izvirzīts šovs pa virsu viduvējai dziesmai... Nu, tas nav tas veids, kas mūsdienās strādā.

Daudzo neveiksmju dēļ Latvijā bieži uzpeld doma, ka varbūt mums vajadzētu paņemt pauzi no "Eirovīzijas" un kādu gadu izlaist, ja reiz nekādi netiekam finālā. Vai tā būtu laba ideja?

Izlaist nevajadzētu, bet var kaut ko pamainīt atlases procesā. Ja vienmēr strādā pēc vienas tehnikas, rezultāts un produkts var izrādīties ļoti līdzīgs jau iepriekš dzirdētajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!