Foto: DELFI
66 gadus vecais britu mūziķis Eltons Džons (attēlā) atzinies, ka 1979. gadā padomju Krievijā viņam esot bijis sekss ar Valsts drošības komitejas (VDK) aģentu.

Eltons uzskata, ka VDK esot iefiltrējusies viņa komandā, lai viesošanās laikā uzmanītu katru viņa soli.

"1979. gadā es aizbraucu uz Krieviju un zināju, ka nepārtraukti tieku vērots. Man bija tulks, kuru viņi, bez šaubām, bija iesūtījuši. Galu galā man ar viņu bija sekss uz viesnīcas jumta," intervijā žurnālam The Observer atklājis mūziķis.

Džons, kurs savu homoseksuālo orientāciju neslēpj, dzīvo ar partneri Deividu Fērnišu. Viņiem ir divi bērni - divgadīgais Zaharijs un astoņus mēnešus vecais Elija.

Dziedātājs decembrī atgriezīsies Maskavā, lai atbalstītu Krievijas homoseksuāļus protestos pret likumiem, kas ierobežo gejus un lesbietes.

"Man decembrī jādodas uz Maskavu. Man tas jādara, turklāt rūpīgi jāapsver katrs vārds. Vai var visiem māksliniekiem aizliegt braukt uz Krieviju?

Tādā gadījumā vīrieši un sievietes, kuri ir homoseksuāli un cieš no šiem likumiem, ir pilnībā izolēti. Es nevaru atstāt šos cilvēkus bez atbalsta. Es nezinu, kā tas beigsies, taču man ir jābrauc," stāstījis Eltons.

Tiesa, 1979. gadā Eltons vēl nebija atzinies, ka ir gejs, lai gan trīs gadus iepriekš intervijā žurnālam Rolling Stone viņš atklāja, ka ir biseksuāls.

No 1984. līdz 1988. gadam mūziķis bija precējies ar vācu skaņu tehniķi Renāti Blauelu, taču pēc šķiršanās viņš pats neslēpa, ka šīs laulības bijušas tikai un vienīgi "komfortabls aizsegs" viņa homoseksualitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!