Foto: LETA
Dziedātājs Andris Ērglis (attēlā) šī gada sākumā zaudēja darbu Liepājas Simfoniskajā orķestrī un šobrīd ir jauna darba meklējumos, bet mūziķa un viņa ģimenes dzīvei papildus nastu uzlikusi nu jau uzveiktā Ērgļa atkarība no azartspēlēm.

"Atkarība no azartspēlēm ir sāpīga tēma, kas visu dzīvi vilksies man līdzi," izdevumam Privātā dzīve atzinis Ērglis, kurš kopā ar sievu Kristīni audzina divus bērnus - sešus gadus veco Esteri un gandrīz trīs gadus veco Valteru.

"Jāsaka milzu paldies Kristīnei, ka viņa to izturēja. Esmu arī pateicīgs dažiem grupas mūziķiem, kuri mani nepameta, bet gāja, cīnījās, palīdzēja un veda pie speciālistiem. Atklāti sakot, bērns bija galvenā un spēcīgākā motivācija pielikt punktu azartspēlēm. Parādus maksāju vēl arvien un domāju - maksāšu vēl ilgi," stāstījis mūziķis.

Viņa atkarība no azartspēlēm radusies laikā, kad šķīrušies viņa vecāki - tas puisim bijis smags laiks, viņš sācis dzert, bet vēlāk mierinājumu meklējis spēļu automātos.

"Gada laikā kļuvu par atkarīgo. Tas bija briesmīgi. Sākotnējais parāda cipars bija tik liels, ka dzīvokli varēja nopirkt. Arī māju, ko vēl nesen iegādājāmies, esam jau pārdevuši, tagad dzīvojam īrētā piecistabu dzīvoklī," atklājis mūziķis.

Māju Ērgļu ģimene iegādājusies 2008. gadā, un tolaik mūziķa ienākumi ļāvuši bez pūlēm maksāt gan iekrātos azartspēļu parādus, gan kredītu par māju.

"Pienāca krīze, algu samazināja uz pusi, un pazuda arī papildienākumi. Valsts uzņēmumi balles vairs nerīkoja," atceras mūziķis un atklāj, ka tieši tas arī noteicis lēmumu māju pārdot.

Tiesa gan, šīs grūtības un lielie parādi Ērgli padoties nav piespieduši - viņš saņēmis uzaicinājumu atgriezties Liepājas Simfoniskajā orķestrī, tomēr līdz decembrim viņam tam nebūs laika.

Septembrī Ērgli varēs redzēt TV3 jaunajā dziesmu šovā, decembrī viņš piedalīsies Jāņa Lūsēna mūziklā Sniega karaliene, kur viņam atvēlēta viena no galvenajām lomām, kā arī no rudens mūziķis uzsāks skolotāja gaitas Aizputes mūzikas skolā. "Krīze cilvēkiem nākusi par labu, jo iemācījusi dzīvot. Arī man," rezumējis mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!